League One: Montgomery Waters Meadow, Lör 22/10 kl. 16:00
Domare: Sebastian Stockbridge
Publik: 6 519

69, Rak-Sakyi

Årets första vinst på bortaplan!

Äntligen kom den, vinsten på bortaplan. Charlton visar återigen att man kan spela fin fotboll och skapa farliga chanser framåt. Ben Garner gjorde ett byte jämfört med förra matchen och det var ingen mindre än unga akademispelaren Tyreece Campbell som fick göra sin riktiga A-lags debut, dvs. från start.

Shrewsbury tog direkt tag i taktpinnen och skapade en farligt chans som Stockley nickade bort vid mållinjen. Shrewsbury hade sedan ett par farliga fasta men de resulterade i noll och ingenting. Rak-Sakyi skapade Charltons första farliga chans, skottet styrdes dock till hörna och hörnan blev det inget av.

Några minuter senare får debutanten Campbell en chans och skottet han avlossar är hårt och hade blivit ett fint mål om det inte vore för enhandsräddningen av Shrewsburys målvakt Marosi. Rak-Sakyi fick dock tag i returen men missade målet. Rak-Sakyi fick en ny chans att göra mål efter ett fint inspel från vänsterkanten men skottet var alldeles för löst och Marosi tog bollen utan problem. Campbell fick också en chans till att göra mål men skottet gick precis utanför. Kort därefter nätade Rak-Sakyi, men målet blev bortdömt för offside. Första halvleken var spännande och lagen skapade flera farliga chanser men när domaren blåste för vila så var det fortfarande 0-0.

Rak-Sakyi skulle få sin revansch i den 69 spelminuten. Inhopparen Payne drev bollen till Shrewsburys kortlinje och spelade in bollen till en omarkerad Rak-Sakyi som drog till fint med högerfoten. 1-0 var ett faktum och man kunde se hur lättad han var efter att ha missat flera chanser i första. Shrewsbury tryckte på för en kvittering under sista 10 men hittade aldrig dit. Aneke kom in i den 80 minuten, hjälpte till defensivt, och nickade bort flera bollar från Charltons målområde. Han hade också chans på ett mål men Marosi räddade hans skott från snäv vinkel.

Rak-Sakyi spelade riktigt bra och debutanten Campbell visade att han vill spela fler matcher för A-laget. I tillägg så ser Charlton defensivt väldigt bra ut och det ger hopp för framtiden. Charltons formkurva pekar nu uppåt och det är bra inför nästa match mot bottenlaget MK Dons och sedan mot topplaget Ipswich. Det gäller att inte slappna av mot MK Dons och sedan ge allt mot Ipswich. Två vinster på The Valley och grabbarna är med och leker i toppen av tabellen.