League One: Mazuma Stadium, tis 14 mars kl 20:45

43, Blackett-Taylor
69, Fraser

Charlton körde över ett håglöst Morecambe på bortaplan. Tänk att laget kan spela så!

Charltonfansen har inte varit bortskämda med den här typen av uppvisning den här säsongen. En tisdagkväll i mars i Morecambe verkade mycket stämma i alla fall. Fraser, Inniss, Thomas, Morgan och Campbell välkomnades tillbaka till startelvan som ställde upp i 4-3-3.

Våra Addicks, för dagen klädda i vitt, tog kommandot över matchen direkt. Efter en kvart började det hetta till bland chanserna, och redan i 17:e minuten kunde Miles Leaburn relativt ohotad slå in ledningsmålet från nära håll efter viss kalabalik vid en hörna.

Sedan dröjde det bara fyra minuter innan det var dags igen, när nästa Charltonhörna möttes av Inniss, som nickade bollen mot målvaktens högra stolpe där Blackett-Taylor tittade fram och enkelt petade in 2-0-målet för Londonlaget.

Gästerna radade upp chanserna och Morecambe såg allt mer vilsna ut. Strax före halvtid var det dags igen, när den ständigt farlige Blackett-Taylor höll sig framme på ett inlägg från Campbell, återigen vid målvaktens högra stolpe.

Matchen tog en annan skepnad i andra halvlek, då Morecambe gjorde vad de kunde för att rädda äran (kontraktet kan de snart hälsa farväl om de fortsätter på det här sättet). Tyvärr haltade Charltons tvåmålsskytt Blackett-Taylor av planen bara tio minuter in i halvleken, varpå Rak-Sakyi kom in. Slarvigt mittfältsspel av Charlton släppte fram en blixtsnabb attack från hemmalaget, som fick ett tröstmål av Donald Love. Kort därpå sattes den sista spiken i kistan när Rak-Sakyi och Fraser samspelade snyggt till 4-1.

Kul att få rapportera om en seger. Vågar man säga att det ser ut att kunna bli en bra säsongsavslutning (även om vi ser ut att hamna i tabellmittens tråkiga stiltje)?