Carabao Cup: Old Trafford , Tid 10 jan kl 21:00
Publik: 70 000

21, Antony
90, Rashford
90+ Rashford

Tisdag kväll och kvartsfinal i Carabao cup på Old Trafford i Manchester, inte mycket som talade för Charlton, trots två raka vinster, mot ett Manchester United som fått upp ångan i ligan. 9000 tillresta Charlton-fans fick dock se sina röda favoriter, för dagen i vitt, ge United en match.

Man är två divisioner från varandra och på förhand kändes det som att detta skulle kunna rinna iväg något oerhört. Hemmalaget startade friskt och hade tre till fyra bra chanser under de första tio minutrarna. Bollar ut på kanterna där främst argentinaren Alejandro Garnacho skapade oreda och slog luriga bollar snett inåt bakåt från sin vänsterkant. Charlton fick kämpa för att håla positionerna och med lite oflyt hade några av dessa chanser resulterat i mål.

Charlton spelade dock diciplinerat och hade hela tiden en samlad defensiv, vilket ju är ett måste när man möter ett lag av Uniteds kaliber. I 21:a minuten får Antony en boll på högerkanten efte det att bollen rullat från vännster som han tar några steg in i banan och därefter lägger ett otagbart skott som går över Maynard-Brewer i Charlton-målet. Ett riktigt klassmål och inte helt orättvist sett till matchinledningen.

Charlton får förlita sig till kontringar där Blacket-Taylor har mest speed och försöker få in bolllar till en framstörtande Leaburn. Man märker dock att det är två lag från helt olika divisioner som spelar, allt går mycket snabbare och så fort man slappnar av det minsta blir man av med bollen. I 35:e får Fred en frispark som han själv tar hand om och lyfter den över muren rakt i trävirket. På efterföljande kontring blir Rak-Sakyi nedgjord vilket resulterar i en frispark som Morgan dock tyvärr skjuter vid sidan om målet.

När domaren blåser i pipan efter första fyrtiofem är det United som leder med 1-0 där Charltons insats får beskrivas som mer än godkänd under den första halvleken.

Likt en vithaj som känner vittring på blod känner Charlton vittring på mål och stormar in i andra halvleken och får efter någon minut en inspark där bollen via Blacket-Taylor till slut letar sig fram till Fraser som får ett till synes öppet läge strax utanförstraffområdet men lyckas tyvärr luta kroppen lite för långt bakåt varvid bollen går högt över Heatons ribba.

Fem minuter senare får Anthony Elanga bollen i mål men från en solklar offsideposition så det är alltjämnt 0-1 och i sextioförsta minuten får ten Hag nog av att Charlton i långa stycken lyckas hålla Manchester United stången och faktiskt oroa Unitedförsvaret där främst Blacket Taylor lyckas snurra upp sin försvarare på vänsterkanten vid ett antal tillfällen. Ut med Fred, målskytten Anthony och Ainoo och in med trion Eriksen, Rashford och Casemiro, ett gäng som tillsammans gjort 17 mål och 14 assist hittills under säsongen.

Man märker genast att en extra växel läggs i och Charlton blir mer och mer tillbakapressade men Charlton försvarar sig väl och sticker emellanåt upp med kontringar som sånär blir farliga men det är ju det här med den sista passen och att motståndet är lite snabbare och alltid i bättre position jämfört med lag i League 1. Maynard-Brewer lyckas i 75 minuten glida ur straffområdet med bollen i händerna men lyckas på något knepigt sätt släppa bollen innan han är utanför och därmed undvika frispark. Spelvändningen här ger en kontring som esulterar i ett bra frisparksläge som Fraser skjuter rakt på en välplacerad Heaton i United-målet.

Charlton krigar på men i 90:e minuten Casemiro en lång djupledsboll från egen planhalva som perfekt hamnar hos Rashford som chippar bollen förbi Maynard-Brewer och det är 0-2. I fjärde tilläggsminuten är det dags igen och Rashford Casemiro slår en väl avvägd yttersida till Rashford och det är 0-3 och ridå för Charlton.

Även om Charlton åker ut och missar avancemang känns det som ett steg framåt för laget och kanske har Holden något på gång och kan Charlton prestera på denna nivån i League 1 känns det som att en kvalplats uppåt är fulllt realistisk. Som gäster hade Sandgaard bjudit in bl.a rugbylaget Wigan Warriors ägares son, Simon Lanagan, även till denna match. Är det ett ägarbyte på gång så höjdes väl värdet (tillfälligt?) under kvällens match men om det blir något eller om det är rätt ägare står skrivet i stjärnorna.