League One: The New Lawn, Tis 14 Feb kl 20:45
 0 - 1  (0 - 1)
Domare: C Pollard
Publik: 2 670

12, Blackett-Taylor

Egentligen ingenting att skriva hem om men vi vann och fick med oss tre poäng, för övrigt så får Holden gå tillbaka till ritbordet och börja kräva någonting av alla överbetalda spelare.

Efter ett sent beslut från Charltons överklagande så blev Inniss åter spelklar efter att hans utvisning hade överklagats och Charlton hade fått rätt vilket gjorde att Inniss åter gled in i truppen. I övrigt blev laguppställningen exakt den jag hade förutspått, dvs. Bonne bänkades till förmån för Aneke. Den sistnämnde i grunden en så mycket bättre spelare än Bonne men galet skadebenägen så det var med viss oro som han startade men det ibland får det bära eller brista!

Inledningsvis syntes det tydligt varför FGR ligger sist i ligan, de backade hem redan från första stund och deras laguppställning, 4-2-3-1, skvallrar en del om ett läckande försvar. Därav såg Charlton ut som Brasilien när de rullade ut hemmalaget, detta till trots att FGR spelar i gröna tröjor! Charlton hade flera halvchanser men det dröjde till 12 minuten innan ett inlägg från Rak-Sakyi hittade fram på den ojämna planen till Blackett-Taylor som mitt framför mål kunde bredsida in ledningsmålet. Blott tre minuter senare fick Rak-Sakyi bollen vid samma position fast ca en meter upp i luften efter en bakåtnick från Aneke men missar i stort sett bollen totalt så istället för 2-0 så blev det en fjösning en halv meter framåt. Om vi ska vara riktigt krassa så var det vår sista kvalificerade målchans för sedan började vi rulla boll åt alla håll förutom framåt. FGR var inte direkt aggressiva så det var inga större problem att låta bollen rulla trots den ojämna planen och när halvtidsvilan ljöd hade vi nästan 70 % bollinnehav.

En ettmålsledning är aldrig stabil och jag förväntade mig att Holden skulle ge laget en skrapa och mana på dem att se till att få in minst ett mål till men det var svårt att hitta några sådana intentioner. När sedan hemmalaget bytte in en vilde (Savage) efter 20 minuter så började istället de sakta ta över spelet. De tog sakta över mer och mer av spelet och närmade sig Charltons mål allt mer, främst i samband med att de fick hörna efter hörna. Med drygt tio minuter kvar att spela så var rollerna totalt ombytta jämfört med första halvlek. FGR rullade upp oss gång på gång och det osade katt flera gånger när bollen rensades bort i sista sekunden. Med ca fem minuter kvar så trodde de flesta inklusive mig att det var tack för kaffet när Cooper i en trängd situation knappa tio meter mitt framför mål stötte till på volley men Maynard-Brewer gjorde en riktig "Gordon Stewart"-rädding och höll oss kvar i ledning. FGR fortsatte och trycka på och av spelet att döma var det omöjligt att förstå att det inte var Charlton som låg sist i ligan och inte tvärtom.

Jag kände mig initialt trygg med att det skulle bli en seger i linje med mitt tippade 3-0 om Charlton bara hade fortsatt spela som de gjorde den första kvarten av matchen. Jag kan delvis ursäkta en del av deras misstag till följd av den helt urusla och ojämna planen men det var ju samma för båda lagen så 1-0 är klart i underkant med vad man kan förvänta sig. I ett försök att försvara den bräckliga ledningen fick Hector göra debut med ca 10 minuter kvar att spela och han gjorde inte bort sig men vid det laget så stod Charlton konstant på hälarna. Nu gäller det räfs och rättarting för trots avancemang till 11:e plats så kommer vi bli krossade av Derby borta på lördag om vi inte samlar ihop oss och spelar som ett lag som vill vinna.

Den främsta prestationen den här kvällen stod Charltons supportrar för, de stod för nästan 1/3 av publikantalet och hördes klart och tydligt matchen igenom. Maynard-Brewer får MVG för sin paradräddning men i övrigt var spelarna tämligen slätstrukna.