League One: Highbury , Lör 17 Sept kl 16:00
Simon Mather
Publik: 3,614

30, Morton 77, Leaburn

Charltons trip till västkusten och fiskestaden Fleetwood var ju redan på förhand en batalj mellan två av ligans mest kryssglada lag och mycket riktigt blev det ett Stojan-kriss (ni som läst införrapporten förstår) även om det faktiskt hade kunnat bli en Charlton-vinst om man haft marginalerna med sig.

Charlton, för dagen i det blårandiga tredjestället, hade ingen lyckad första halvlek på Highbury Stadium. Fleetwood startade raskt och hade ett antal chanser den första halvtimmen men fick inte till avsluten ordentligt och det som Charlton fick till var en lindansaraktion från Clayden som från vänsterkanten gick förbi sin försvarare och lyckades hålla bollen innanför kortlinjen och med en fin pass snett-inåt-bakåt där Rak-Sakyi mötte upp i utkanten av målområdet men hade tyvärr kroppen i 60 graders lutning bakåt vilket gjorde att bollen seglade över ribban med god marginal.

Efter en halvtimme tar hemmalaget ledningen efter ett snabbt anfall från högerkanten där Macadam slår ett inlägg som hoppas över av Batty, som drar med sig Charlton-försvararen, och därefter kommer hemmalagets Morton och trycker in bollen, helt otagbart för Wollacott.

1 – 0 i paus med ett klart övertag från Fleetwood. Fleetwood är ju annars känt för att halstabletten Fishermans Friend tillverkas där och kanske fick Charlton i paus i sig några tabletter och som fick dem att vakna till i andra halvlek?

Andra halvlek och Charlton är mycket bättre med i matchen. Blackett-Taylor träffar trävirket efter ett rappt anfall från vänster, därefter är det Egbos tur att göra detsamma med ett lobbinlägg från höger som träffar bortre stolpen varefter en framrusande Charlton-spelare sånär når bollen men är aningen sen och bollen går ut till Fleetwood.

Egbo får sedan ytterligare en chans med ett skott från höger strax innanför straffområdet men med fri sikt var det inte några större problem för Lynch i hemmamålet att ta hand om bollen.

Trots bra chanser vill bollen inte leta sig in för Charlton. I den 77:e minuten, efter att ha varit på planen i några minuter, får Leaburn en boll strax innanför målområdet, efter fint förarbete av Rak-Sakyi på högerkanten, och förlänger bollen med klacken vilket ställer Lynch i målet och bollen rullar retfullt enkelt in i bortre delen av målet. 1-1, härligt med ett mål och ytterligare ett bevis på att hårt arbete lönar sig.

Rak-Sakyi får sedan en ypperlig möjlighet på kontring men borde istället för att gå själv ha passat bollen i första läget. Som i de flesta fall när man skall springa ifrån en annan spelare och ha bollen med sig så går det långsammare och det gjorde att Rak-Sakyi hamnar i tidsnöd och skjuter ett skott som Lynch enkelt klarar av.

När domare Mather blåser i pipan efter 90 minuter kan vi konstatera att Charlton får med sig en poäng hem vilket med lite flyt hade kunnat blir tre poäng. Kan Charlton arbeta vidare som man gjorde i andra halvlek borde man kunna klättra uppåt i tabellen. Nuvarande fjortonde plats känns inte som en trygg tillvaro med endast tre poäng ned till nedflyttningsstrecket. På lördag väntar en svår ”sexpoängsmatch” mot Barnsley borta, seger där och vi är uppe på 14 poäng, samma poäng som Barnsley.