League One: Whaddon Road, söndagen den 7/5 kl. 13.00
Domare: T Nield
Publik: 5.336

50, Keena 34, Fraser
88, May 84, Payne

Så var då säsongen 2022-23 till ända. En League One säsong som för Charltons del var ömsom vin och ömsom vatten och där laget till sist slutade på en tionde plats. Slutfasen av serien har mestadels varit en transportsträcka där flera betydelselösa matcher har spelats. Nu blir det några veckors ledighet för spelare och ledare för att sedan påbörja arbetet inför nästa säsong. Under sommaren får vi förhoppningsvis kontinuerlig information om hur klubbens ägandeförhållanden kommer att se ut liksom vilka spelare som kommer att finnas tillgängliga när säsongen drar igång. Det blir så klart intressant och spännande.

Avslutningsmatchen på Whaddon Road eller om man hellre vill kalla arenan för the Completely-Suzuki Stadium blev en öppen drabbning där målchanserna duggade tätt. Man kan väl inte direkt påstå att dagens domare Nield hade någon av sina svårare uppgifter i sin karriär. Det mesta gick väldigt lugnt till och några gula kort behövdes inte heller visas upp.

Charlton kom till Cheltenham med två ändringar från senaste hemmamatchens startuppställning. Mandela Egbo ersatte lätt skadade Sean Clare och Aaron Henry fick också förtroendet från start som ersättare till George Dobson som sparades för undvikande av avstängning då serien drar igång efter sommaruppehållet. I truppen ingick ett antal akademispelare där såväl Nathan Asiimve, Jacob Roddy, Zach Mitchell och Henry Rylah fick känna på spel i League One.

Addicks startade matchen på ett bra sätt och Scott Fraser nätade från nära håll men blev avvinkad för offside. Jesurun Rak-Sakyi hade också en bra möjlighet att noteras i målprotokollet men skottet blev till en hörna. I matchens 34:e minut bröt Terell Thomas ett uppspel från hemmalaget, passade till Albie Morgan som i sin tur via Tyreece Campbell hittade till Fraser som rundade Luke Southwood i hemmakassen och enkelt rullade in sitt nionde mål för säsongen till 0-1. Charlton var riktigt på G och Rak-Sakyi fick ytterligare en chans men hemmakeepern räddade friläget som dock borde slutat med en straffspark, då han drogs ner av densamme innan The Robins-försvaret fick undan bollen-

Hemmalaget kvitterade fem minuter in i den andra halvleken då Aidan Keena stötte in returen från Maynard-Brewer. Därefter hade såväl Campbell som Fraser fina målmöjligheter precis som hemmalagets Ryan Broom och deras notoriske målskytt Alfie May, som från fritt läge sköt över. I matchminut 83 kom så Charltons ledningsmål då inhoppare Jack Payne påpassligt snappade upp ett dåligt adresserat utspel från målvakten. Fem minuter senare var det dock dags för Alfie May att åter noteras som målskytt, då han passerar inbytte Jacob Roddy, skapar yta till sig själv och kvitterar till 2-2, vilket också får anses som ett logiskt och ganska rättvist slutresultat.

Nu lägger vi alltså denna säsong till handlingarna och hoppas på en fin kommande och en topplacering för vårt Charlton nästa gång som League One summeras. Sannolikt är det också så att årets främste målskytt Rak-Sakyi nu gjorde sitt avslut i Charlton-tröjan. Totalt så blev det 15 mål från honom vilket innebar en delad 10:e plats i skytteligan. Vem blir hans ersättare? Vem eller vilka kommer att äga klubben? Vilka övriga lämnar och vilka nya spelare kommer in? Det är många frågetecken som söker svar. Den som lever får se! – Trevlig sommar!