Ligacupen: Bescott Stadium, Tis 23 aug kl 20:45
 0 - 1 (0 - 0)
Domare: Ollie Yates
Publik: 2954

57, Diallang Jaiyesimi

Även i Ligacupens andra omgång blev det vinst, denna gången borta mot Walsall med matcens enda mål

Inte sedan 2015 har Charlton lyckats spela sig fram till Ligacupens tredje omgång, men i år hände det då vi först vann mot QPR efter straffar och under tisdagskvällen blev det vinst med 0-1 efter mål i andra halvlek av Diallang Jaiyesimi. Många trodde eller hoppades nog på en Premier Leauge klubb i nästa omgång, men så blev det inte då lotten i stället föll på Leauge 2 klubben Stevenage på bortaplan, en match som kommer att spelas först i november.

Till matchen mot Walsall valde Ben Garner att lufta ett ungs lag med startplatser för spelare som Lucas Ness,  Richard Chin, Aaron Henry och Miles Leaburn, plus att även Jake Forster-Caskey var tillbaka efter lite tid i frysboxen och inte varit med i truppen i ligaspelet. Men Charltons unga lag gjorde en helt okej match men Walsall kanske var det lite bättre laget i första halvlek och hade dessutom en boll i Charltons mål som dömdes bort för hands, rätt eller fel vet jag inte men hemmalaget var inte nöjda i alla fall.

Men även Charlton trummade på och spelade stundtals trevlig fotboll och till sist fick man så sin chans och Dialland Jaiyesimi var helt kylig då han rullade in bollen till 0-1 framspelad av superlöftet Miles Leaburn.
Walsall försökte sedan trycka på men Charlton försvarade sig bra och vann till sist matchen med matchens enda mål och nu väntar det en tredje omgång i november och visst har vi bra chanser att även vinna mot Stevenage, en knapp timmes tågresa från London och vinner vi där kan vi återigen drömma om de stora bjässarna och bra med pengar på det ganska tomma bankkontot, vi håller så klart tummarna för Ben Garners lirare.