League One: The Valley, Lör 29/4 kl 16:00
Publik: 15 314

14, Tyreece Cambell 62, James Plant
57, Jes Rak-Sakyi 97, Matty Taylor (str)
77, Miles Leauburn
Charlton vann säsongens sista hemmamatch och fick fira en medioker säsong med fansen efter slutsignalen.
Då börjar säsongen 2022/23 närma sig sitt slut och för Charltons del mötte man Port Vale hemma på The Valley i säsongens sista hemmamatch och man önskade att fansen skulle få något att fira denna mediokra säsong och så blev det då man vann med 3-2 efter en ganska öppen och trevlig tillställning.

Det var Charlton som var snabba ut ur startblocken för en gång skull och Tyreece Campbell gjorde 1-0 redan i 14:e minuten framspelad av Albie Morgan. Sedan var det ganska mycket Charlton med bra spel och man vaskade istället fram fler bra chanser men trots detta så gick man till pausvila med bara 1-0. Men även i andra halvlek var man på återigen på hugget och i 57:e minuten gjorde årets Charlton spelare Jesurun Rak-Sakyi
2-0 och många trodde nog nu att hemmalaget skulle segla i väg till en säker seger, men nu är det Charlton det handlar om så ingenting är säkert.

Så i stället för att segla i väg till en säker seger så reducerade James Plant till 2-1 innan hemmalaget avgjorde matchen i 77:e minuten då Miles Leaburn gjorde 3-1. Att sedan Port Vale reducerade på övertid spelade inte så stor roll, utan Charlton vann rättvist och fick fira med sina fans efter matchen.

I övrigt har nog detta varit en av de sämsta säsongen för oss Charltonsupporters där vi inte var nära topplagen och även var lite för bra för bottenstriden, så det blev en grå säsong i ingenmansland och om vi inte får in en ny ägare som satsar lite pengar kommer det nog vara så här ett par säsonger till, så vi får hålla tummarna att det händer något i ägarfrågan på ett positivt vis inom den närmaste tiden så klubben och fansen kan gå vidare och få något att hoppas på.

Tack för denna säsong med hopp om något bättre säsongen 2023/24.