League One: The Valley , Lör 6/8 kl 16:00
 1 - 0  (0 - 0)
Domare: Christopher Pollard
Publik: 17046

62, Corey Blackett-Taylor
Efter en hel del problem i första halvlek var det Charlton som tog tag i spelet i andra halvlek och vann hemmapremiären mot Derby med 1-0.
Efter oavgjort borta i premiären mot svårspelade Accrington var der det gamla klassiska Derby County på programmet i hemmapremiären.
En klubb på dekis som många andra klassiska klubbar i England som går mindre bra på och utanför planen och just nu är det väl inte enkelt att veta om klubben bara skall vända nere i Leauge 1 eller om man kanske får det betydligt tuffare än vad många tror.

Men mot Charlton startade man matchen bra och dominerade ganska stort i början på matchen där inte Charlton var nära att få i gång något spel alls.
Men Joe Wallacott visade att han kan bli en matchvinnare då han tidigt i matchen gjorde två kannonräddningar på James Collins och Nathaniel Mendez-Laings fina chanser.
Men efter en halvtimma kom så vändningen i matchen då inte så lyckade Conor McGrandles fick utgå och in kom George Dobson som började på bänken till mångas förvåning och Charltons spel blev direkt bättre och stabilare och matchen var sedan jämn fran till pausvilan.

Vad Ben Garner pratade med spelrna om i pausvilan vet jag inte, men vi fick se ett helt annat Charlton lag i andra halvlek där man allt mer började ta över spelet och styra matchen som Deby gjort större delen av första halvlek.
Framförallt började Charlie Kirk, Corey Blackett-Taylor och Albie Morgan riva sår i Derbys lag och George Dobson styrde spelet som en general på mittplan.
Så det var kanske inte helt oväntat att det var just de tre förstnämnda som tråcklade sig fram på vänsterkanten och efter en retur som studsade ut kunde Corey Blackett-Taylor raka in bollen i öppet mål.
Även resten av halvleken spelade Charlton bra, men matchen slutade 1-0 och det skall nog Charlton vara nöjda med då man var illa ute i början på matchen.

Men resan med Ben Garner går vidare och vi får nog vänta ett tag till innan vi vet var vi har årets Charlton, men jag tycker i alla fall det ser spännande ut och hans ide att spela fotboll ser riktigt bra och trevligt ut, men sedan skall man ju även ha spelare som reder ut att spela på det viset han vill och det får tiden utvisa.