League One: The Valley, lör 5 nov kl 16:00

12, Payne 52, Chambers
45+2, Stockley
81, Payne
90, Aneke

Charlton gjorde det som förväntades och bärgade segern mot Coalville Town. Laget från sjundedivisionen gjorde ändå bra ifrån sig och hade fint stöd på läktaren.

Lilla Coalville Town från Leicestershire stod för motståndet i FA-cupens första riktiga omgång. Med sig till The Valley hade laget hela 1 670 åskådare, gott och väl en tredjedel av alla som tog sig till den här matchen. Alltså rätt så tomt överallt utom i Jimmy Seed Stand, som väntat i en tidig cupmatch.

Ben Garner ställde inte upp med sitt C-lag, så motståndarna fick verkligen något att bita i. Matchinledningen ägdes följaktligen av hemmalaget, som dock fick se en skadad Terell Thomas lämna planen redan efter 18 minuter. In kom 17-årige Zach Mitchell, som debuterade för A-laget så sent som i matchen i pizzacupen tidigare i veckan.

Efter 24 minuter kom det väntade ledningsmålet, när bortamålvakten inte längre kunde stå emot. Tyreece Campbell slog ett inlägg från vänsterkanten som möttes av en omarkerad Jack Payne, vars stenhårda nick var i nätet innan målvakten hann reagera. Kort därpå hade Jayden Stockley ett skott i ribban.

Bortalaget gjorde vad de kunde för att sticka upp, med Ashley Chambers som spets i de få farligheter man skapade. Dock utan resultat. Första halvlek var inne på sina sista sekunder när Payne skickade in en hörna från vänsterkanten, där Stockley rusade fram på en mycket tom yta och nickade in 2-0-målet. Försvararna tyckte nog att de obstruerades, men det var inget som domaren märkte.

När andra halvlek var sju minuter gammal kom Coalvilles stora ögonblick. En av Charltons backar misslyckades med att skarva en långboll till sin målvakt i en duell med förutnämnde Chambers, som snabbt var framme och lobbade Wollacott i hemmamålet. Stort jubel bland bortasupportrarna som kanske anade morgonluft. Chambers fick en chans till men sköt utanför, och sedan började Charlton stänga matchen.

I 81:a minuten skickade Sessegnon in bollen från vänster. Jack Payne mötte den låga passningen vid närmaste hörnet av målområdet, tog sig loss med en touch och sköt bollen lågt i bortre hörnet till 3-1. På övertid fick Chuks Aneke bollen vid vänster hörn av straffområdet, varifrån han tog sig inåt planen och pangade in slutresultatet, 4-1 till Charlton.

Charlton var helt enkelt en storlek för stort för Coalville Town, som dock är en erfarenhet rikare. Chambers gör säkert mycket nytta i sjundedivisionen, där laget kämpar för att ta ett steg uppåt i seriesystemet. Just nu på femte plats i ligan. Nästa steg för Charlton vad gäller FA-cupen är måndagskvällens lottning, där man har boll nummer 21. Vill man ha den troligen enklaste vägen till omgång tre gäller det att få boll 39: Alvechurch FC. Laget kickar i samma division som Coalville, men ligger betydligt längre ned i den tabellen. De slog dock 19:e-placerade League One-laget Cheltenham Town, så vem vet.