League One: The Valley, lör 20/8 kl. 16:00
Domare: C Brook
Publik: 12 644

41, Fraser 60, Knibbs

Charlton är fortfarande obesegrade hemma den här säsongen efter att man delat poängen med Cambridge som tog sin första poäng på bortaplan för säsongen.

Matchen började raskt och redan i matchupptakten håller gästerna på att se till att hemmafansen sätter pilsnern i halsen när Knibbs efter ett blixtanfall från högerkanten nickar över, dock såg det ut som att Wollacot haft situationen under kontroll om bollen gått på mål. I åttonde minuten får Charlton en frispark, centralt och en bit utanför straffområdet efter det att en Cambridgespelare gjort en rejäl kapning av en Charltonspelare. Morgan får en bra träff där den bulgariske Charlton-bekantingen Dimitar Mitov i Cambridge-målet får kämpa för att hålla bollen utanför målramen.

Cambridge hade sedan några halvchanser men Charlton tog mer och mer kommandot i den senare delen av den första halvleken. I den 41 minuten hittar Dobson Kirk på vänsterkanten med en fin crossboll. Kirk vänder in och kan nyttja sin högerfot för att lyfta bollen in mot Stockley. Bollen touchar en Cambridgeförsvarares huvud och landar sedan hos Stockley som på halv-volley skickar iväg bollen mot Mitov som inte riktigt får tag i bollen utan den går i båge bort mot bortre stolpen där Fraser möte upp med pannan och ger Charlton ledningen i paus.

I andra halvlek möter Cambrigde upp lite högre i banan och blir mer spelande och i 61 minuten får Cambridge ett anfall som i mångt och mycket liknar anfallet vid Charltons ledningsmål där ett inlägg från vänster nickas av Smith efter att Iniss gått bort sig men nicken räddas med fötterna av Wollacott där returen går ut till Tracey i motståndarlaget och som hittar en helt ren Knibbs som bara har att raka in bollen, 1-1.

Fyllda av motivation efter kvitteringen får Cambridge en möjlighet att också ta ledningen på en frispark där Smith sånär fick en fot på bollen men som styrdes undan av en Charltonförsvarare till resultatlös hörna.

Charlton jagade dock vidare och i 72:a minuten fick Stockley träff på volley efter ett inlägg från Blacket-Taylor som går millimeter utanför stolpen. Clayden försökr något senare en rövare och att från långt håll försöka lobba över Mitov i målet men som hinner ifatt bollen och kan enkelt plocka ned den innan den seglar in i mål, friskt vågat men tyvärr inte tillräckligt vasst för ett ledningsmål.

Charlton jagade sedan frenetiskt ett segermål och Dobson får sista chansen i 89:e efter en tilltrasslad situation men vinkeln är för dålig för att få in bollen.

En match som kunde sluta hursomhelst och där förmodligen gästerna var de som var mest nöjda med resultatet. Lite mer vässat i avsluten och Charlton hade kunnat ta med sig tre pinnar.