League One: The Valley, Lör 28/1 kl. 13:30
Domare: C. Brook
Publik: 14.458

46, Morgan 4, Morley
68, Dion

Tyvärr så mojnade segervindarna och det blev vandrarna som tog alla poängen med sig hem till Bolton. Trots en hel del chanser för vårt Charlton i den andra halvleken och totalt 6-3 i hörnstatistiken, så var det dock närmare ytterligare mål för gästerna. Det är på nytt tyvärr lite långt nu för att komma i fatt lagen i tabellens topp sex. Men, det är hela 57 ligapoäng kvar att spela om för vårt lag, innan det hela skall summeras den 7 maj. En seger på lördag, då det blir besök i universitetsstaden Exeter, ger oss nytt hopp och nya möjligheter.

I den tidiga eftermiddagsmatchen blev det mål innan flera i publiken hade druckit ur och intagit sina platser. På en underbart slagen frispark i matchens fjärde minut av Aaron Morley från nästan 30 meter, över Charltonmuren och via burväktare Ashley Maynard-Brewers högra stolpe, så gick bollen in i nätmaskorna och vi kunde notera bortaledning. Motvind direkt och bara fem minuter senare så var det nära igen. Våra försvarare Lucas Ness och lånespelaren Matt Penny var inte överens, men friläget som Boltons store målgörare Dion Charles fick, slutade med ett ribbskott via Maynard-Brewer. I slutminuterna av halvleken var det åter nära ökad bortaledning men med hjälp av George Dobson och Lucas Ness så kan kunde den farligheten avstyras av hemmakeepern. Charlton skapade inte mycket av värde i den första halvan av matchen. Jesurun Rak-Sakyi var ganska ensam med att sätta Boltonförsvaret i lite arbete.

Hemmalaget kom ut i den andra halvleken och nästan direkt efter avspark så kunde Albie Morgan överraskande kvittera på ett inte alltför märkvärdigt skott efter assistans från Rak-Sakyi. Positiva hemmavindar blåste över The Valley och Rak-Sakyi fortsatte att vålla en del bekymmer i The Trotters försvar. Kanske att det trots allt skulle vända och en ytterligare trepoängare kunde räknas in. Tyvärr så grusades de förhoppningarna i matchminut 68 då Ryan Inniss huvudspel i eget straffområde hade mycket i övrigt att önska. Målskytten Dion Charles serverades av Kyle Demsey efter en misslyckad nickrensning och såväl Sean Clare som Maynard-Brewer blev bolltittare då segermålet rullade in.

I matchens slutskede så tilldelades två Boltonspelare gula kort för maskning och i Charltons försök att nå en kvittering kontrade bortalaget och riktigt nära ytterligare mål blev det då Bradleys skott från nära håll gick tätt över ribban.

Rak-Sakyi var klart farligast i hemmalaget. Tränare Dean Holden försökte öka intensiteten framåt då först Tyreece Campbell och senare också Miles Leaburn byttes in, men målchanserna var fortsatt få och uddamålsförlusten blev ett faktum.