League One: Pirelli Stadium, lördagen den 12/11 kl. 16.00
Publik: 3.084

38, Oshilaja 26, Kirk
45, Hamer 36, Kirk
58, Adeboyejo  76, Rak-Sakyi

Vi fick beskåda ännu en målrik historia då vårt Charlton mötte Burton Albion på bortagräs i Staffordshire. På förhand så hade de allra flesta av oss en trepoängare i kalkylen. Motståndarna hade knappast imponerat på sistone och med sin bottenplacering i tabellen så talade väl i stort sett allt för att alla poängen skulle tas med hem till SE7.

Matchen inleddes i makligt tempo och lagen kände lite på varann under de första tjugo minuterna. Hemmalagets kapten Tom Hamer försökte skapa målchanser med sina långa inkast men dessa strandade i Charlton-försvaret. Snabbinkallade målvakten Craig MacGillivray fick dock visa sin klass då han tippade bollen över ribban efter en farlig nick från nära håll. Ordinarie keepern Joe Wollacott skadade sig på uppvärmningen så ansvaret fick övertas av MacGillivray och det gjorde han på allra bästa sätt.

Den första målchansen för Charlton noterades i den 26:e minuten då Ryan Inniss drev upp bollen och hittade Charlie Kirk som snyggt placerade bollen i hemmamålvaktens vänstra gavel och plötsligt stod det 0-1 på tavlan. Tre minuter senare växte oron en del då vår målvakt stötte ihop med en hemmaforward och blev liggande med ett spelavbrott som följd. Någon målvaktsreserv fanns inte på borta-bänken där förresten den 18-årige akademispelaren Nathan Asiimwe för första gången tagit plats. MacGillivray fick en dos "kylarspray" och så var han snart på benen igen.

I matchminut 36 kom så 0-2 och åter var det Charlie Kirk som noterades som målskytt. En lång utspark adresserad mot Jayden Stockley gick just över honom och bollen hamnade hos nämnde Kirk, vilken med högerfoten kyligt lobbade bollen över en något felplacerad Sinisalo i hemmamålet. Nu trodde de allra flesta att Addicks gick mot en säker seger. Det fanns egentligen inget som talade för något annat.

Men, hemmalaget kom tillbaka och det med besked. På en frispark två minuter efter Charltons 2-0-mål slagen av Terry Taylor, tog sig Charltonbekantingen Adedeji Oshilaja kraftfullt fram och vann duellen med George Dobson. Han nickade vackert in reduceringen.

I halvlekens slutskede kom också kvitteringen. Everton-lånet Taylor Onyango fick utan markering enkelt spela in bollen mot straffpunkten där Tom Hamer, också han utan markering, enkelt kunde placera in bollen bakom en skymd MacGillivray. Åter ett mycket svagt försvarsspel. Så här i slutminuterna måste man kunna stänga i egen box, för visst måste väl ambitionen vara att tillhöra de bästa lagen i ligan. Då får man inte agera så här passivt.

Det verkade dock som att Ben Garner i halvtidspausen hade gjutit nytt mod i laget. Charlton tog tag i bollen och rullade på och de såg riktigt bra ut för en stund. Tyvärr så förändrades matchbilden efter hand och i den 59:e minuten noterades det hemmaledning. Scott Fraser tappade enkelt boll på mitten och Burtons bäste målskytt Victor Adeboyejo fick från nära håll göra sitt nionde ligamål för säsongen. Strax därpå var det vid flera tillfällen nära att The Brewers ökat på ledningen. MacGillivray fick göra några kvalificerade räddningar bland annat då offensive Oshilaja höll sig framme och visade sin klass, särskilt då i huvudspelet.

Efter 63 minuters spel lämnade Stockley och Tyreece Campbell plats för Chuks Aneke och Corey Blackett-Taylor. Tio minuter senare vann just inbytte Aneke en närkamp och spelade fram bollen i en kontring mot Jesurun Rak-Sakyi som denne förvaltade på bästa sätt. Med en snygg lobb över hemmakeepern så kvitterade han därmed i denna målrika match till 3-3.

Matchens avslutades med några möjligheter för Charlton att avgöra. Både Rak-Sakyi och Blackett-Taylor hade bra chanser men dessa rann tyvärr ut i sanden. På tilläggstid så var det hemmalaget som pressade på och man skapade en hel del i det virriga borta försvaret. Burton noterades för nio hörnor i den andra halvleken. Charlton för noll.

Craig MacGillivray vikarierade på ett mycket bra sätt för Wollacott mellan stolparna. Uteförsvaret däremot, osynkat och svagt. Dobson och Fraser visade inte alls samma takter som man är van vid och Stockley han har ännu långt kvar till att åter vara i sin glans dagar. Förutom redan nämnd målvakt så vill jag plussa för vänsterspringarna Campbell och Blackett-Taylor. Kirk får också godkänt för sina två snygga mål.

Nu vill vi se bättre takter över hela linjen i kommande bortamöte med Port Vale på lördag. Nykomlingarna fick senast åter inkassera en förlust, denna gång 0-4 mot Oxford. Nu måste det till trepoängare för att få häng på topplagen. C O Y R.