Inför matchen Charlton - Portsmouth

League One: Fratton Park , Sön 1 jan kl 16:00

Charlton inleder det nya året med att bege sig ner till sydkusten och Portsmouth för match mot stadens stolthet på Fratton Park. Pompey och Charlton är de lag som har sämst poängskörd i ligan på de fem senaste matcherna med tre respektive en inspelad poäng. 

2022 avslutades ju dystert för Charlton och jag har svårt att se att det kommer att bli så mycket muntrare under starten av 2023. Man behöver inte vara en särskilt luttrad Charlton-supporten för att inse att förstärkningarna fram till den 31/1 kommer att bli relativt blygsamma. Behovet finns, absolut, men vem skall betala? Den ekvationen är svår att lösa med nuvarande setup tyvärr. Vad värre är, är ju att spelare också kan lämna fram till den 31/1 och lämnar exempelvis Leaburn som ändå har levererat en del mål så börjar ju lukten av League 2 att kännas starkare.
 
Charlton har ju ett bedrövligt facit inför denna match och insatsen mot Oxford lämnar en hel del övrigt att önska och det blir svårt att se att Holden skall kunna trolla så pass bra att tre pinnar bärgas hem till SE7 om nu inte det näst sämsta laget i ligan just nu fortsätter att prestera dåligt. Portsmouth fick som sagt med sig en pinne i hemmamötet med Ipswich efter att ha haft ledningen fram till den 87:e minuten. Gissningsvis var Portsmouth i zonen med tanke på att man hade ett bollinnehav på 30% och det talar väl för att man inte är ett lag som just nu har förmågan att föra en match så kanske, kanske kan detta passa ett darrigt Charlton.
 
Vidare så behöver Charlton hålla reda på Portsmouths Colby Bishop som är lagets bästa målskytt med 14 mål totalt varav 10 i League One den här säsongen. Jämförelsevis är Leaburn Charltons bäste målskytt med 7 mål totalt varav 6 i League One. Vi får se om någon av dessa herrar får fortsatt utdelning på nyårsdagen men med tanke på lagens formläge kanske ett oavgjort resultat har det lägsta oddset.
 
Jag hoppas att ni alla Charlton-vänner får ett fint avslut på det gångna året och att det nya året inleds med en Charlton-seger! Jag vill också passa på att tacka för det engagemang som styrelsen och framförallt Lars lägger ner på vår förening! Infogar en bild från matchen mot Ipswich som kom i ett brev lagom till jul! Sixten kommer aldrig att glömma detta och dessutom två till i familjen som nu håller på Charlton. Gott nytt år alla Charlton-vänner!
 

Trolig laguppställning

Maynard-Brewer

Lavelle
Inniss
Thomas  
Clare

Payne
Dobson
Henry
Rak-Sakyi

Leaburn
Blackett-Taylor

Artikeln skriven av Lars Altus, 2022-12-30, 21:30