Inför matchen Port Vale - Charlton

League One: Vale Park, Lör 19/11 kl. 16:00

Bussen går nordväst mot Västra Midlands för bortamatch mot Port Vale.

Charltons form är helt OK men tre insläppta senast imponerar inte. Försvaret måste rycka upp sig ordentligt.
 
För Charltons del så är Sean Clare tillbaka men följande spelare är borta på grund av skador: Joe Wollacott, Craig MacGillivray, Mandela Egbo, Eoghan O’Connell, Terell Thomas, Conor McGrandles, Diallang Jaiyesimi och Miles Leaburn. Som ni ser så har MacGillivray tillkommit på skadelistan, vilket gör att hemkallade Ashley Maynard-Brewer kommer in för att hålla tätt mellan stolparna.
 
Ben Garner har idag fått sin dom av FA för sitt agerande mot Ipswich. Garner får böta 2000 pund och får sitta på läktaren i två matcher, med start redan i morgon. Det är ju tur att det finns teknik som gör att det inte påverkar allt för mycket.
 
Port Vales tränare Darrell Clarke säger inför matchen att han tar för givet att spelarna ger allt och visar på styrka för att gottgöra lagets 4-0 förlust mot Oxford United förra helgen. Tyvärr så är Darrells anfallsvapen Ellis Harrison avstängd, vilket kan vara lyckosamt för Charlton.
 
Charlton och Port Vale har mötts 32 gånger tidigare, Addicks har vunnit 14, Port Vale åtta och de resterande 10 mötena har slutat med delad pinne. Lagen möttes senast på The Valley 2016 och då vann Charlton med 2-0 genom mål av Josh Magennis och Nicky Ajose.   
 
Elfteplacerade Charlton har hittills i år spelat ihop 24 poäng medan femtondeplacerade Port Vale har spelat ihop 23 poäng. Det är med andra ord upplagt för en jämn match som kan sluta hur som helst. Men jag tror att Charlton har lite fördel då man historiskt varit det starkare laget och man har i år inte förlorat så många matcher (det är de oavgjorda resultaten som spökar).
 
Jag tror att Charlton vinner med 3-2.
COYR

Trolig laguppställning

Maynard-Brewer

Clare
Inniss
Lavelle
Sessegnon

Campbell
Fraser
Dobson 
Rak-Sakyi

Stockley
Kirk

Artikeln skriven av Victor Eriksson, 2022-11-18, 19:00