Inför matchen Plymouth - Charlton

League One: Home Park, lördag 4/3 kl. 16.00

Utan någon seger i de senaste tre matcherna så beger sig nu vårt röd-vita lag till Plymouth och möte med serietvåan på Home Park. Det kommer med största sannolikhet att bli en tuff uppgift. Det skiljer hela 27 poäng mellan lagen i League One-tabellen,  men överraskningarnas tid är absolut inte förbi.

Charltons insatser på sistone har inneburit att man får rikta in sig på en mittenplacering i årets ligaspel. För närvarande är man innehavare av plats tretton, dock med gott hopp om att klättra någon eller några placeringar då tabellen skall summeras i början av maj.
 
Problemen med målskyttet fortsätter och senast inget mål framåt trots att man spelade 11 mot 10 i 40 minuter. Nu blev det i varje fall en pinne som dock får ses som godkänt. De bakre regionerna har fungerat betydligt bättre på sistone. Maynard-Brewer har varit stabil i målet och så har unge Lucas Ness växt till en backklippa. Steven Sessegnon tycker jag också har imponerat och han är absolut värd en plats i en startuppställning. Lagets värdefullaste spelare är dock George Dobson som står för mycket konstruktivt. Målskyttar saknas tyvärr och nygamle Macauley Bonne har väl egentligen inte visat något positivt. Senast visade han lite vilja ett tag för att i den andra halvleken helt försvinna ut i anonymiteten.  Lite flyt att Rak-Sakyi kan vara aktuell mot Plymouth efter sitt gula kort i tisdagskvällens match. Det borde, som jag uppfattade det, varit rött.
 
Plymouth Argyle FC (som hade Bojan Djordjic i laget säsongerna 2005-07) har verkligen imponerat så här långt. Visserligen en förlust senast mot Peterborough och dessförinnan två kryssmatcher men man hänger ändå på i toppstriden.  Lagets främste målskytt är Ryan Hardie som nätat 11 gånger i seriespelet. Man förfogar också över ett antal inlånade spelare med meriter högre divisioner såsom Bali Mumba från Norwich, Nigel Lonwijk från Wolves, Sam Gosgrave från Birmingham samt irländaren Finn Azaz från Aston Villa.
Frågan blir nu vilket manskap tränare Schumacher ställer på benen. Han har ett antal kvalificerade spelare att välja mellan.
 
Kan vi tro att Charlton tar några poäng med hem till SE7. Inte tre, men en pinne tror jag på i en match som slutar 1-1 och det blir av någon anledning Jesrun Rak-Sakyi som blir lördagseftermiddagens poängräddare.

Trolig laguppställning

Maynard-Brewer
 
Clare
Inniss
Ness
Hector
Sessegnon
 
Payne
Dobson
Fraser
 
Rak-Sakyi
Leaburn

Artikeln skriven av Per-Inge Erikson, 2023-03-02, 15:00.