Inför matchen Peterborough - Charlton

League One: Weston Home Stadium, Tis 28 Feb kl 20:45

Två mycket svåra bortamatcher de kommande fem dagarna står på agendan och först på tur står Peterborough som är minst sagt svårslagna på hemmplan. Charlton är lite stukade efter uddamålsförlusten hemma mot onsdagslaget och ställs nu åter mot ett lag som pappret är ett nummer större. Ett starkt och solitt försvar krävs om det ska bli några poäng med hem till SE7.

Sheffield Wednesday var kanske som väntat minst ett nummer större och förlusten blev kanske än tyngre när Aneke fick utgå pga. skada, frågan är om det var slutet på hans karriär? När Holden & co slickat såren så gäller det att ladda om batterierna för de kommande fem dagarna bjuder på två mycket svåra bortamatcher där motståndarna kommer göra allt för att sätta P för våra röda hjältar, först Peterborough och sedan Plymouth. 

Peterborough har blandat och gett ordentligt efter årsskiftet, brakförlust hemma mot Bolton 11 februari och i lördags en riktig stjärnsmäll till vinst hemma mot Plymouth, 5-2. Helgen innan så tvålade de till Morecambe ordentlig 0-3 borta. Man kan väl utan att överdriva säga att det svänger om laget, kanske är det dagsformen som avgöra? Kanske kan vinsten mot Plymouth göra dem övermodiga? Det skulle inte skada med ett litet handikapp. Men deras offensiv lär sätta  vårt försvar på prov, totalt har de +13 i målskillnad och på hemmaplan +14. De har tagit 31 poäng på hemmaplan, 9 poäng mindre än vad Charlton har mäktat med totalt så det blir ett riktigt kraftprov för Charlton. Men det är bara att ta tjuren vid hornen, på lördag ställs vi mot Plymouth, seriens absolut i särklass bästa hemmalag.

Jag har lite svårt att förstå mig på Holden likt som varit fallet med våra tidigare managers hur de tänker kring laguppställningarna. Om man, likt Charlton, är ett lag där defensivens kvalitet kraftigt varierar och där man inte kan förlita sig på att anfallarna gör mål på de chanser som skapas så gäller det att knyta ihop bakåt. Universalmedicinen för det är att ha en fyrbackslinje men ständigt varieras det mellan trebackslinje, fyrbackslinje och en trebackslinje med wing-backs. Förstår inte att det ska vara så svårt att bygga laget med en fyrbackslinje som grund och sedan kanske variera med olika antal deltagare på mittfält och anfall istället. En ensam forward på topp skulle nog inte skada mot lag som Peterborugh och sedan Plymouth.

Vi får defenitivt klara oss utan Aneke och i mitt tycke så skulle vi nog klara oss bäst med Leaburn ensam på topp med Rak-Sakyi och Blackett-Taylor som kompletterande kantspringare. Senast mot Wednesday hade vi ett tvåmannaanfall och ett femmannamittfält, återstår att se hur tärningarna slås den här gången. Utöver nämnda anfallsalternativ så finns även Bonne att nyttja men jag har svårt att se hur han skulle kunna hävda sig i en sån här match med tanke på det obefintliga han har presterat mot betydligt sämre motstånd.

Grunden till att kunna knipa poäng mot Peterborough ligger i att punktmarkera Jonson Clarke-Harris som hittills spottat in 18 baljor, dubbelt så många som Rak-Sakyi. För att lyckas med det så krävs det minst en fyrbackslinje för han kommer mest troligt dra på sig två försvarare mer eller mindre konstant. Om vi ska försöka hitta något som talar till vår fördel utifrån våra egna prestationer så återfinns de enda vinsterna de fem senaste matcherna på bortaplan och ibland hittar den blinda hönan pärlan.

Rent krasst är det inte så mycket som talar till Charltons fördel men om de lyckas knyta ihop försvaret så ligger en mållös tillställning närmast till hands, I övrigt talar oddsen dessvärre mest för en förlust.

ps om du vill läsa vad vi trodde för några månader sedan när matchen skulle ha spelars så kan du läsa den införrapporten här. ds.

Trolig laguppställning

Maynard-Brewer

Clare
Hector
Inniss
Ness

Rak-Sakyi
Kilkenny
Dobson
Fraser
Blackett-Taylor

Leaburn

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2023-02-27, 20:45.