Inför matchen Lincoln - Charlton

League One: LNER Stadium, Lör 8 okt kl 16:00

Oktober bjuder på ett väldigt tätt matchschema där möjligheterna att vinna eller tappa många tabellplaceringar är stor. Charlton är dessvärre inne i en rejäl formsvacka och om Garner inte lyckas hitta rätt karta och kompass så riskerar vi tillhöra den förlorande skaran. Kommer Charlton bryta den sex matcher långa trenden utan vinst eller blir det en sjunde?

I tisdagens i sammanhanget betydelslösa förlust i Papa John's trophy mot Colchester näravarade inte ens Ben Garner utan istället leddes laget av den assisterande managern Marshall. För er som kan er historia är Charlton i akut behov av en Marshall-hjälp för att ta sig ur den katastrofala formen de befinner sig i för närvarande. Ben Garner har återkommande sagt att det finns tillräckligt med kvalitet i truppen för att vi ska kunna vara ett stabilt lag i League One och vi är väl många som undrat vilka svampar han röker för att kunna komma med sådana uttalanden. Visserligen ser han dem konstant på träningarna vilket vi inte gör men i så fall kanske det är dags att kalla in en kader med hjärnskrynklare för att få ordning på varför de inte klarar av att prestera något liknande på matcherna.

Som bekant så har vi nu spelat sex matcher i rad utan vinst och den senaste vinsten kom 31 augusti (för övrigt årets bästa dag) i samma cup som tisdagens förlustmatch. Den senaste vinsten i ligan kom hemma mot Plymouth den 16 augusti och det var en riktig stjärnsmäll, hela 5-1! Efter det tog sig Plymouth ordentligt i hampan och har i rak motsats mot Charlton inte förlorat en match i ligan sedan dess, 7 vinster och 1 oavgjord imponerar. Vad är det då som inte fungerar i kombination av Garners ledning och kompetens hos spelarna? Ja mest troligt är de antingen inte kapabla exekvera Garners spelplan alternativt förstår de helt enkelt inte vad den går ut på. Oavsett vilken vinkling så leder det oftast till att laget kollektivt börjar hänga med huvudet när det trillar in ett mål i baken. Och likt förra säsongen verkar det aldrig finnas en Plan B att ta till när Plan A har gått i baklås. Jag ser här ett hierarkiskt problem som hänger ihop med den brittiska kulturen, jag har väldigt svårt att se den här delen skulle kunna ske i Sverige, här skulle spelarna högaktningsfullt skita i managern och istället gå ut och spela det spel de kan och som de vet fungerar.

Vilken laguppställning vi har att förvänta oss är svårt att sia om då det gjordes fyra (fem inklusive målvaktsbytet som berodde på landslagsuppdrag) byten i startelvan mellan förlustmatchen borta mot Barnsley och den oavgjorda matchen hemma mot Oxford. I tisdagens förlustmatch mot Colchester skadade sig Jayesimi och mest troligt är han inte aktuell alls imorgon. Även om försvaret mer eller mindre har läckt som ett såll är kanske den bästa medicinen att hålla fast vid en så likadan backlinje som möjligt så att de lär sig att spela tillsammans. I det akuta läget skulle jag också se att man övergav systemet med wing-backs och istället kör med en rak fyrbackslinje. Mittfältet och forwards måste också bli mer aktivt i det defensiva spelet, gång på gång uppstår det för stora glipor mellan lagdelarna som motståndarna tacksamt tar emot.

Charlton är ligans sämsta bortalag och även det enda som än så länge saknar en seger, 3 oavgjorda och 3 förluster. Lincoln tillhör ett av ligans sämsta hemmalag men har ännu inte förlorat och 6-4 i målskillnad på 4 matcher med 1-3-0 vittnar om tilltäppta tillställningar så ånyo ett 1-1 resultat ligger så att säga i farans riktning för Charlton.

Trolig laguppställning

Wollacott

Clare
Inniss
O'Connell
Egbo

Morgan
Fraser
Dobson
Kirk

Rak-Sakyi
Stockley ( 87 min )

Artikeln skriven av Namn Namnson, 2022-10-07, 13:45