Inför matchen Forest Green - Charlton

League One: The New Lawn, Tis 14 Feb kl 20:45

Charltons supportrar tillhör inte de hjärtsvaga och ställs ständigt på prov, oftast när de minst anar det och på senaste tiden mest på hemmaplan. Och om det inte vore nog med bedrövliga insatser på planen så kryddas tillvaron med det ena ryktet efter det andra av olika intressenter för ett övertagande av klubben där den ena nu hotar att dra Sandgaard inför domstol för kontraktsbrott. Och som lök på laxen åker nu de hamburgerälskande supportrarna till det vegetariska Forest Green, som Stefan Sauk sa - "Det är mycket nu"!

***Charltons överklagande av Inniss avstängning föll i god jord vilket att han är tillgänglig för dagens match och därmed mest troligt ingår i kvällens startelva.***

För oss som beskådade lördagens match undrar nog samstämt, hur kan ett lag kollektivt bryta ihop inför hemmapublik efter att ha vunnit matchen innan på bortaplan? Och hur kan ett lag vara så inskränkta till en spelidé intill den milda grad att när motståndarna har läst in sig på den så saknas det alternativ. Helt plötsligt känns det som om Holden är avsaknad av plan B liksom var fallet med Garner, Jackson och Adkins. Sedan underlättar det inte när vi har en mittback vid namn Inniss som i alla fall på planen har ett IQ i nivå med sitt skonummer och gång efter annan gör vårdslösa tacklingar och gärna i "fel" läge. Att domaren åter höll Korpennivå och frilägesutvisar trots att Ness är både nedanför och innanför gjorde att Charltons chanser att åter komma in i matchen kraftigt försämrades. Den utlånade Stockley gjorde sin klart bästa match på The Valley den här säsongen, tråkigt bara att han gjorde det i fel tröja...

Charlton har överklagat domarens beslut vilket inte borde stöta på patrull men den som tror på att logik och rättvisa härskar i EFL får nog fortsätta drömma. Om domen står fast är det möjligt att han får hela fem matchers avstängning på grund av tidigare utvisningar. Alternativen är väl relativt få med tanke på att den nyss inlånade Hector inte har spelat en match på ett år eller så och då är det väl bara Terell Thomas kvar. Visserligen skulle man kunna tänka sig Dobson men i så fall förlorar vi en viktig kugge på mittfältet. Ja Holden har ganska mycket att fundera över inför morgondagens match. Han hoppas på att Penney och Clare är klara för spel efter att ha gått av lätt skadade i lördags men det är fortsatt frågetecken för dem och om de skulle saknas så har vi bara Ness, Sessignon, Thomas, Chin och Mitchell kvar att välja på där de två sistnämnda inte har spelat sedan 26 respektive 29 december. För att citera Arne Hegerfors, det ser mörkt ut på Charltons backalternativ.

På mittfältet var det väl inte hellerr så muntert senast, det gick mestadels alldeles för långsamt och/eller för mycket i sidled. När spelet körde fast på vänstersidan fick Blackett-Taylor flytta över till höger men inte blev det så mycket bättre för det. Om man inte får några djupledsbollar att springa på blir det allt för enkelt att försvara sig. Fraser såg inte heller ut att känna igen, väldigt långsamt och även Dobson hade nog en av sina sämsta matcher. På topp var Bonne åter otroligt blek, helt ofarlig och det blev något bättre när Aneke kom in. Han lyckades hålla bollen och vända upp och satte på så sätt motståndarna på prov. I och med att Leaburn mest troligt fortsatt är skadad skulle jag tippa på att Aneke startar på topp och att han kanske gör det ensam framför ett femmannamittfält. 

Som sagt så är det inte alltför muntert på planen och i bakgrunden är det full fart på en härlig blandning av rykten och fakta. Fakta är att Sandgaard idag har kontrakterat Peter Storrie som Chief Executive Officer, en pensionerad herre som för si så där 20 år sedan var involverad i West Ham och Portsmouth och sedan haft affärer i Italien, Colombia och nu senast i Australien där han bor. Det har fått Methven att reagera och menar på att det här bryter mot det kontrakt som han och Sandgaard hade kring ett 90 % övertagande av klubben medan Sandgaard säger att Methven & Co inte har fullgjort sina förpliktelser varför den överenskommelse som fanns inte längre gäller. Ännu en dag i såpoperan alltså och där man inte riktigt vet vad eller vem man ska tro på.

Om vi skall hitta någonting positivt i allt det här så är det kanske att lagets bortaform har varit bättre än formen hemma i år. Om man bortser ifrån cupförlusten mot Manchester United så är det två segrar av två möjliga. Om vi tittar på formen hos Forest Green så kan man väl diplomatiskt uttryckt säga att den kunde väl knappast vara sämre, två poäng på 10 matcher (11 om man inkluderar FA-cupen) och båda dessa poäng har kommit på bortaplan, fyra raka hemmaförluster. Jag känner redan nu att Benno anar oråd, först försöker jag se någonting positivt i Charltons bortaform och sedan spär jag på med Forest Greens mediokra form, kan riktigt höra honom säga "jinxa inte nu för fan" på sin karaktäristiska göteborgska. Och visst kan han ha fog för det för om det är något Charlton brukar vara "bra" på så är det att förlora mot lag som är sämre än dem själv. Forest Green ligger just nu allra sist och är det tredje sämsta hemmalaget med 4 vinster, 0 oavgjorda och 11 förluster samt -16 i målskillnad. Den senaste vinsten kom hemma mot Cheltenham 10 december, 1-0. 

Rent statistiskt så kan inte tillfället vara bättre för Charlton att vinna än nu även om jag tvivlar på att det kommer att bli något skönspel. Men jag hoppas på att de cirka 1000 tillresta supportrarna får se en seger denna köttlösa kväll med tanke på arenans meny. "If you are looking for a Meat Pie, Beef Burger or Hot Dog to buy inside the ground, then you will be disappointed, as the Club has decided not to sell any meat products and instead only sell Vegan ones. So on offer, are Veggie Burgers (£3.30), Q-Pies (filled with Quorn £3.50) Chips and Curry Sauce (£3.20), Chip Butties (£3.20) and Chips (£2.70)."

Så våga vinn Charlton! Ska vi säga 3-0?

Trolig laguppställning

Maynard-Brewer

Clare
Ness

Inniss
Sessegnon

Rak-Sakyi
Kilkenny
Dobson
Fraser
Blackett-Taylor

Aneke

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2023-02-13, 22:30, uppdaterad 22-02-14, 15:53.