Inför matchen Derby - Charlton

League One: Pride Park, lördag 18 feb kl 16:00

Charlton har en högst hypotetisk chans till kvalspel. På lördag går resan till ligafemman Derby County.

Det är klar fördel Derby i uppflyttningskampen. Laget har 54 poäng gentemot Charltons 40, och med sex matcher kvar att spela ska det mycket till för att Londonlaget ska knipa sista platsen. Sjätteplacerade Barnsley på 53 poäng har dessutom en match mindre spelad och är i toppform. Oavsett gäller det för Charlton att plocka alla poäng man kan så att säsongen åtminstone kan glömmas bort som medioker istället för att sluta i katastrof.

Pride Park har varit en stark hemmaborg för Derby den här säsongen, med endast två förluster där. Senast Charlton vann i den här delen av Derbyshire var i februari....1999. Martin Pringle gjorde ett av de viktiga målen i den matchen.

Rak-Sakyi och Blackett-Taylor gjorde bra ifrån sig senast när de samarbetade på segermålet, men Miles Leaburn har varit saknad på sistone. Förhoppningsvis kommer han tillbaka inom kort och skänker mer udd till våra rödklädda herrar. Vårt försvar behöver troligen göra en riktigt bra match på lördag och jag håller mina förhoppningar på en låg nivå: oavgjort är ett klart godkänt resultat.
 

Trolig laguppställning

Maynard-Brewer

Clare
Inniss
Ness
Penney

Kilkenny
Dobson
Fraser

Rak-Sakyi
Bonne
Blackett-Taylor

Artikeln skriven av N-M Lundsgård, 2023-02-16, 17:45