Inför matchen Charlton -Stockport

Papa John´s Trophy: The Valley, Lör 26 nov kl 16:00

Efter en knapp vecka med överdos av oväntade resultat i fotbolls-VM är det dags för Charlton att äntra FA-cupens andra omgång. I likhet med fotbolls-VM kan även FA-cupen bjuda på rejäla skrällar och vi får se om mittenlaget Stockport från League Two kan göra livet surt för Charlton på The Valley.

Stockport pulveriserade seriekollegan Swindon med 4-0 i cupens första omgång, där man kan misstänka att Swindon hade fokus på ligan då man ligger på sjätte plats där. Stockport har gått som tåget i ligan den senaste tiden och klättrat rejält med 13 poäng på de senaste sex matcherna och det borde ju också borga för att man vill fortsätta upprätthålla momentum för att klättra ytterligare i ligan. Stockport har dessutom slagit ut League One-lag i de två senaste årens FA-cup. Varning utfärdad således.
 
Vad gäller Charlton så har det funnits en hel del att fundera på efter förlusten mot Port Vale i lördags och inte nog med det så blev Stockley avstängd i efterhand efter denna match och kommer således att missa matchen mot Stockport samt kommande ligaomgångar med viktiga matcher mot Cheltenham och Morecambe. I matchen mot Plymouth i tisdags i pizzacupen ”Papa John’s Trophy” ställde Garner upp med ett väldigt ungt och orutinerat lag som enligt rapporterna gjorde bra ifrån sig och visade hjärta och förmodligen behöver han ställa upp med några av dessa även i lördagens match med tanke på skadesituationen som ser allt annat än ljus ut.
 
Det lutar åt att det blir en tuff och öppen match på lördag och att gissa laguppställningen denna gång är inte helt lätt men några yngre förmågor kommer troligen med i truppen. Kan Charlton visa glöd och beslutsamhet blir det seger men viker man ner sig det minsta finns det stor risk att Stockport vänder hemåt med ett avancemang. Jag tror på hjärta, jag tror på glöd, jag tror på Charlton!

Trolig laguppställning

Maynard-Brewer

Clare
Innis
Lavelle
Sessegnon


Dobson
Foster-Caskey
Morgan
Blacket-Taylor

Rak-Sakuyi
Aneke

Artikeln skriven av Lars Altus 2022-11-25, 23:50