Inför matchen Charlton - Portsmouth

League One: The Valley, mån 17/10 kl. 21:00

Stärkta av tisdagskvällens trepoängare så tar Charlton emot topplaget Portsmouth FC i den 15:e omgången av League One. Ett hemmalag som förhoppningsvis med ett nyvunnet självtroende åter kan ta en seger och därmed avancera ytterligare på tabellens övre halva.

Efter nästan en månadslång väntan så kom så äntligen årets tredje vinst i seriespelet för Charlton då nykomlingen Exeter besegrades på hemmagräs. Det var en vinst som kom i grevens tid och den var också helt nödvändig för att undvika fortsatt negativitet bland oss hårt prövade Addicks-supportrar.

Lite bättre ordning i leden kunde skönjas från de båda senaste matcherna. Mittförsvaret har agerat lite mer förtroendeingivande och såväl Mandela Egbo som Steven Sessegnon har också tagit kliv framåt.  Att sedan lagets viktigaste och klart bäste spelare George Dobson har greppat om mittfältet har också bidragit till ett större bollinnehav för laget och lite mer genomtänkta offensiva framstötar. Jayden Stockley letar dock ännu efter både form och löpsteg. Miles Leaburn behöver nog lite ytterligare tid för att bli en startspelare, men han är absolut klart på G. Det skall också bli kul att se Chucks Aneke från start igen. Han har ju tidigare visat att han som skadefri kan ställa till en hel del oreda i motståndarförsvaren.

Portsmouth har i motsats till hemmalaget inlett säsongen på ett mycket bra sätt. Anrika Pompey med sju säsonger i PL, placerar sig inför kommande omgång på en femteplats i ligan och då med två matcher mindre spelade än samtliga de lag som är placerade högre upp i tabellen. Man har endast inkasserat en förlust så här långt och den kom i bortamötet med Ipswich.  Senast blev det oavgjort hemma mot Fleetwood och så har man efter den drabbningen fått hela nio dagars vila utan matcher med tid för rehabilitering av några småskadade spelare.

I laget finns bl.a målvakten och lånet från West Bromwich Josh Griffiths, som agerat säkert som sista utpost. I försvarslinjen har man Conor Ogilvie, en Tottenham-fostrad spelare som också har visat sina färdigheter offensivt. För övrigt så har målskyttet fördelats mellan flera olika spelare. Colby Bishop som värvats in i år från Accrington Stanley har fått stort förtroende och han är också lagets förste straffskytt.

I truppen finns också lånen Dane Scarlett, 22 åring från Tottenham och det senaste tillskottet Josh Koroma från Huddersfield. Bägge med goda offensiva kvaliteter och de har också noterats för några ligamål. Ny för året är också Charlton-fostrade Joe Pigott som hämtats in från Ipswich.

Nu hoppas och tror vi på ny framgång och ett stort publikstöd i måndagskvällens match. En pinne är absolut okey men en seger skulle smaka mumma och den finns absolut inom räckhåll. Gästernas form har svajat lite på sistone medan Charltons seger senast ger hopp om ytterligare en trea.

Hemmaseger 1-0 blir mitt tips och Chuks Aneke noteras åter i målprotokollet.

Trolig laguppställning

Wollacot
 
Egbo
Inniss
O´Connell
Sessegnon
 
Morgan
Fraser
Dobson
Rak-Sakyi
 
Stockley
Aneke

Artikeln skriven av Per Inge Eriksson, 2022-10-12, 20:00