Inför matchen Charlton - Brighton (Ligacupen)

Ligacupen: The Valley, Onsdag 21 december kl. 20:45

Formsvaga Charlton möter på onsdag kväll Premier League-klubben Brighton i Ligacupen, ett Brighton som på grund av VM-uppehållet inte har spelat en match sedan 13 november. Det lär säkerligen bli en tuff uppgift för Charlton, som alltjämt tränas av interimstränaren Anthony Hayes.

Efter hemmaförlusten mot Bristol Rovers i lördags har Charlton fem förluster på sina sex senaste tävlingsmatcher. På onsdag kväll väntar för Charlton en match i ligacupen mot Premier League-klubben Brighton. Förutsättningarna för att bryta den dåliga trenden kunde onekligen ha varit bättre.

Det här blir Brightons första match sedan 13 november, det vill säga datumet för den sista matchen innan VM-uppehållet. Det var en hemmamatch mot Aston Villa i Premier League och där blev det förlust med 1-2 för "The Seagulls". Brighton ligger i skrivande stund på sjunde plats i Premier League med 21 inspelade poäng på 14 matcher. Relativt nybliven tränare för Brighton är italienaren Roberto De Zerbi. Han anslöt i september från Shakhtar Donetsk och ersatte Graham Potter som då hade lämnat för Chelsea. Tidigare i tränarkarriären har De Zerbi tränat bland annat Sassuolo, Benevento och Palermo. Bland de mer framträdande spelarna i Brightons trupp kan nämnas VM-spelarna Alexis Mac Allister, Moisés Caicedo och Leandro Trossard. De har representerat Argentina, Ecuador respektive Belgien nere i Qatar. Det kan väl dock inte uteslutas att åtminstone Mac Allister vilas i den här matchen i och med att han kommer att ha spelat en VM-final så sent som tre dagar innan matchen mot Charlton.

Som sagt, att hoppas på att Charlton ska bryta sin dåliga trend i och med den här matchen är nog att hoppas på för mycket och detta trots att Brighton inte har spelat en match på nästan en och en halv månad och kanske vilar någon eller några av sina mer tongivande spelare. Men vi kan i alla fall hoppas att Charlton visar god kämpaglöd och spelar under förutsättningarna bra, så att det finns något att bygga på inför kommande matcher med mer överkomligt motstånd. Värt att understryka är att Charlton alltjämt tränas av interimstränaren Anthony Hayes (som håller i rodret efter att Ben Garner fått sparken 5 december), men det blir hans sista uppgift innan Dean Holden tar över.

Trolig laguppställning

Maynard-Brewer

Clare
Lavelle
Inniss
Sessegnon

Payne

Dobson
Fraser

Blackett-Taylor
Stockley
Rak-Sakyi
 

Artikeln skriven av Johan Dykhoff, 2022-12-18, 14:30