Inför matchen Charlton - Bolton

League One: The Valley, Lör 28/1 kl. 13:30

Positiva vibbar noteras hos vårt Charlton! 
Nya poäng står på spel då vi surfar vidare på en vinnande våg.

De historiskt välmeriterade Bolton Wanderers FC, senast i PL säsongen 2011-12, hälsas på lördagseftermiddagen välkomna till The Valley. Under de senaste tio åren har man dock åkt lite hiss upp och ner i seriesystemet. Man var så sent som säsongen 20-21 nere i fjärdedivisionen. Årets säsong är dock positiv för laget, åtminstone så här långt.  Man kommer nu efter flera övertygande insatser till SE7 med tabellplacering 5 och med 47 inspelade poäng efter tisdagskvällens jobbiga uddamålsseger hemma mot jumbon Forest Green. 

I Charlton händer det nu som bekant en del bl.a med spelare på lån. Conor Mc Grandles spelade sparsamt, försvann lika plötsligt som han kom och lånas nu ut till Cambridge.  Nya namn är försvarsspelarna Todd Kane från Coventry som dock utgick skadad i sin Charlton-debut, samt Matt Penney senast i skotska Motherwell. Nu hoppas vi på att få in minst en etablerad offensiv kraft som kan spetsa till truppen ytterligare inför vårens tuffa spelschema som förhoppningsvis skall bära hela vägen, minst till kval. Den möjligheten borde finnas efter flera positiva insatser på sistone. Efter två veckors matchuppehåll och dessförinnan med tre raka ligavinster i ryggen, så kan det absolut bli en ny trepoängare mot Bolton. Vi har också revansch att fordra efter höstens 1-3 förlust på bortagräs. Fraser målade då efter att Rak-Sakyi assisterat. Nya tag nu, våga - vinn!

Ett hemmalag som med tränare Holden vid rodret, har visat både moral, spelglädje och kämpaglöd. Målvakten Ashley Maynard-Brewer har varit säkerheten själv och han får troligen fortsatt förtroende mellan stolparna. Ungdomarna Lucas Ness, Tyreece Campbell och Miles Leaburn vill jag också se från start. Skulle det inte fungera så finns såväl Corey Blackett-Taylor som nygamle Macauley Bonne att tillgå. Ett fortsatt starkt försvarsspel blir nyckeln och det är mindre viktigt att vinna bollinnehavet. Målchanserna kommer och det är då dessa som det gäller att förvalta på bästa sätt.  

Gästerna från Bolton kommer som sagt till The Valley som ett topplag. Den rutinerade portugisen Ricardo Santos är lagkapten och styr från de bakre regionerna.  Randell Williams är ny för året från Hull City. Ny på lån året ut är också forwarden Daniel N´ Lundulu med PL-meriter från Southampton men enligt uppgift så är han inte tillgänglig för spel i dagsläget. Lagets främste målskytt är dock Dion Charles med 13 mål på 25 starter.  Denne Charles hann också med att göra segermålet i tisdagens möte med Forest Green. Han fick dock rött kort redan i matchminut 28 och visades ut, så han kommer att saknas för Wanderers i lördagens möte.  

Vårt Charlton har fått ett antal vilodagar och borde nu vara riktigt spelsugna.  Att ta alla tre pinnarna mot Bolton måste väl ses som en bra möjlighet. En tvåmålsseger blir mitt tips med Rak-Sakyi och Leaburn som hyllade målskyttar. 

Trolig laguppställning

Maynard-Brewer

Clare
Inniss
Ness
Sessegnon

Morgan
Dobson
Fraser
Campbell

Rak-Sakyi
Leaburn

Artikeln skriven av Per Inge Eriksson, 23-01-25, 16.00