Inför matchen Barnsley - Charlton

League One: Oakwell, Lör 24 Sep kl 16:00

Att vara Charltonsupporter är generellt ingen dans på rosor och den här säsongen utgör inget undantag. Utifrån hur laget presterar så skulle man nästan kunna tro att Robert Louis Stevenson hade Charlton som förlaga när han författade Dr Jekyll and Mr Hyde. Frågan är om laget kommer att fortsätta visa båda sidorna borta mot Barnsley eller om det bara blir det ena och i så fall vilket?

Det är svårt att bli klok på vad säsongens lag egentligen är kapabla till då det löpande varvar högt och lågt under en och samma match flera matcher i rad, det ligger i farans riktning att jämföra dem med vilket knattelag som helst eftersom avsaknaden av stabilitet är total. En fråga som förmodligen aldrig kommer att få ett vettigt svar är hur och varför gjorde vi oss av med den vindsnabbe Washington och behöll den immobile Stockley, vårt anfall är allt annat än skrämmande för motståndarna.

I de föregående drabbningarna mot Forest Green och Fleetwood har laget spelat bra eller till och med mycket bra i en halvlek och mer eller mindre uselt i den andra halvleken. Till skillnad mot tidigare säsonger så vacklar det även från match till match vilken lagdel det är som vacklar. Nät Stockley äntligen bänkades så klarade inte de juniora adepterna att leverera på samma nivå de tidigare gjort när de har fått komma in som avbytare så jag förstår att Garner kliar sig ordentligt i huvudet, han är ganska tunnhårig!

Staden Barnsley är annars mest känt för sina kolgruvor, som mest fanns det ca 30 stycken inom 10 km radie och det har satt sina spår i form av hög arbetslöshet. Glädjen var därför stor när deras fotbollslag gick upp i Premier League 1997. Men glädjen blev kortvarig då laget åkte ut året därpå och efter det har det varit mycket berg- och dalbana i Championship och League One.

Fotbollsmässigt har Barnsley poängmässigt börjat säsongen något bättre än Charlton men har större variation vad gäller segrar, oavgjorda och förluster. Segrar borta mot Sheffield W och hemma mot Cambridge känns ju lite mer imponerande än oavgjort mot Forest Green och Fleetwood så det blir ingen promenad i parken den här dagen heller. I den senaste segern borta mot Cambridge blev deras vänsterback utvisad Kitching utvisad så han kommer att saknas på lördag. Under de senaste matcherna har de haft en 3-4-2-1 uppställning vilket talar för att de kommer ha det i denna match också. Deras centerforward heter av naturliga skäl Cole, no further questions!

Om Charlton kommer till spel med samma lag som senast är svårt att sia om men mycket talar väl för att det till största delen blir så, alternativen är ju inte så många. Men Garner, som förhoppningsvis är återställd efter sin Covid, bör nog ta en funderare över mittfältet där både Payne och Fraser ständigt kom till korta mot Fleetwood och där läget blev mer stabilt när Leaburn och Morgan kom in. Sedan vet vi inte om Blackett-Taylor är återställd efter den skadan han ådrog sig så frågetecken på honom. För att säkra bakåt skulle det kännas tryggare med en klassisk 4-4-2 då det inte känns som om wing-backs fungerar riktigt som de ska. Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att sätta upp Thomas som yttermittfältare, han var väldigt skicklig och kvick när han spelade på vänsterbacksplatsen. Som vanligt hoppas vi på seger och chanserna är stora om vi lyckas hålla ihop laget båda halvlekarna, annars har hemmalaget bättre formkurva.

För den som vill läsa alternativa fakta om Barnsley kan hitta underhållande läsning här

Trolig laguppställning

McGillivray

Clare
Lavelle
O'Connell
Egbo

Payne 
Dobson
Morgan
Jaiyesimi 

Rak-Sakyi
Stockley

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2022-09-22, 16:00