Inför matchen Accrington Stanley - Charlton Athletic

League One: Crown Ground/Wham Stadium, lör 30 juli kl 16:00

En ny säsong i League One tar sin början i nordvästra England. Lilla Accrington Stanley tar emot vårt Charlton Athletic.

Försäsongen har underligt nog inte varit den mest spännande för Charltonfans, även om nye tränaren Ben Garners försök att flytta Swindon till SE7 inte gått obemärkt förbi. Hajpen har inte riktigt infunnit sig. Båda nykomlingarna Conor McGrandles och Jack Payne ska enligt utsago vara med i dagens trupp, men enligt mina gissningar är det bara en av dem som spelar från start.

Baserat på lagens senaste träningsmatcher kommer det att bli en tuff historia. Accrington sparkade sig förbi Sunderland på klassiskt League One-maner, med hårt spel och kontringar. Laget har nyligen tappat sin bäste målskytt Colbey Bishop till Portsmouth och får leta efter andra förmågor när det gäller produktionen. Deras matchplan lär väl likna den i senaste träningsmatchen – slå ifrån sig och leta misstag hos Charlton.

Det är alltid svårt att sia om hur en premiär ska te sig. Förhoppningen är ju att de uppåt 800 bortasupportrarna som tar sig till Accrington får se en lovande insats. Det är dock något med dagens motstånd som verkligen luktar grisig match och delad poäng. Mitt tips är ändå att Charlton klarar sig utan några större skador och eventuellt till och med får med sig 2-1. Stockley nickar in segermålet sent i andra halvlek.
 

Trolig laguppställning

Wollacott

Clare
Inniss
O'Connell
Sessegnon

Dobson
Morgan
Payne

Blackett-Taylor
Stockley
Kirk

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2022-07-30, 08:53