Matchrapport Wycombe - Charlton

League One: Adams Park, Lör 18 sep kl 16:00
Resultat:
 2 - 1  (1 - 0)
Domare: P Wright
Publik: 5 832


 

Målgörare
43, Mc Cleary                     Lavelle, 90+2                   
71, McCleary

Hur dåliga är Charlton? En trist fundering och svaret vågar jag inte ens fundera över. Men det är just nu uppenbart att vår tränare famlar efter nån sorts nyckel som han inte tycks vara i närheten av att finna. 

Sex förändringar i laget och ändrad formering till 3-4-3 jämfört med förlustmatchen senast talar sitt tydliga språk, men motiveras också av att det är ett späckat schema nu och att flera i laget inte är tränade nog (!), vilket också känns oroande. 

Vår ständige högerback Matthews lämnas hemma. In i mittlåset kommer trotjänaren Pearce tillsammans med Famewo och Lavelle. Yayesimi och Kirk finns inte heller med på resan till Wycombe när Souaré kommer in till vänster på mittfält (men i praktiken som den vänsterback han är skolad som större delen av matchen) och Gunter får därför byta kant. Okej.

I motorrummet byter vi personal helt. Watson lämnas hemma och Morgan får nöta bänk. In på mitten kommer Dobson och Arter. Okej? Känns som en vild chansning. Men en trio på topp som i alla fall jag tycker på pappret känns stark: Washington/Stockley/Leko. Med Leko från start får Lee en plats på bänken. 

Det blir ingen klang och jubelföreställning för oss Charltonfans. Wycombe inleder lite försiktigt och det gör Charlton också tyvärr. Inför match har Adkins lite för hårt inpräntat respekt för hemmalaget, men formerar laget offensivt. Jag tycker det ger dubbla budskap och förvirringen med nya spelare in och gamla på nya positioner ger ett hopkok som inte levererar tillräckligt bra för att Wycombe ska känna att det inte bara är att trampa gasen i botten. Vilket de gör efter 20 min.

Det dröjer emellertid till sista minuten innan halvtidsvilan innan det ringer bakom Charltons mål. Det är planens bästa spelare Jamaicanske landslagsmannen McCleary som efter att i anfallet innan skjutit in sig efter fint samarbete med sina mittfältskollegor skruvar in bollen i nät vid bortre stolpen. 1-0 i halvtid. Rättvist. 

Andra halvlek fortsätter som den första slutat. Charlton har inte mycket att sätta emot ett samspelat och respektlöst Wycombe som spelade i Championship förra säsongen vilket Adkins inte är sen att påminna om efteråt. Well. Inte ser jag Wycombe som ett lag för andra divisionen rent historiskt? Men det måste erkännas att hemmalaget inte är dåliga. Möjligen ett lag för kvalplatserna i vår. Men Charlton har väl så mycket erfarenhet och kunnande i sina led. Men Adkins får inte ihop det. 

Matchen slutar 2-0 när McCleary gjort sitt andra för dagen. Nej 2-1 slutar det, efter att vår mittback(!) reducerat på tilläggstid. Siffrorna är klara trots uddamålet. Charlton måste hem och analysera, träna och tagga och...ja jag vet faktiskt inte vad som ska till för närvarande.

Det ser inte bra ut. Näst sist i tredje divisionen nu. Nästan skamligt. Vad man skulle önska är tid. En time-out. Djupanalys. Men någon sådant finns det inte tid till. Match på tisdag. Gillingham borta. Kämpa Charlton. Det finns där nånstans. Tror jag. 

Laguppställning Hemmalag

Stockdale

Stewart
Tafazolli
Jacobson
Grimmer

Scowen
Thompson
Obita
Horgan (Hanlan 84)

McCleary (Kaikai 81)
Vokes (Akinfenwa 76)
                                 
Przybek
McCarthy
Gape
Wheeler

Laguppställning Bortalag

MacGillvray

Lavelle
Pearce
Famewo

Gunter
Dobson
Arter
Souaré (Blackett-Taylor 68)

Leko (Lee 58)
Stockley (Davison 84)
Washington
                                                                 
Harness
Elerewe
Clare
Morgan

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2021-09-19