Matchrapport Plymouth - Charlton

League One: Home Park , Lör 18 dec kl 16:00
Resultat:
 1 - 0  (1 - 0)
Domare: C Hicks
Publik: 12 700


 

Målgörare
45+2, Agard

Ett sent covid-drabbat Charlton kom inte upp i nivå med prestationer vi sett de senaste matcherna och förlorar knappt men rättvist mot ett taggat Plymouth. 

Inför matchstart visade det sig att Josh Davidson, Conor Washington och Akin Famewo, i alla fall de två sistnämnda normalt ordinarie startspelare, testat positivt i sina Covid-test. Det innebar naturligtvis lite huvudbry för manager Jackson som puttade in tveksamma kort som Jayiesimi och Souaré. Den gode JJ ville efteråt inte skylla resultatet på detta tvingade drag, men så gjorde han ändå det. Säkert med all rätt då ändringen och anledningen till den tycktes dämpa entusiasmen i hela lagets prestation. 

800 tillresta addicksfans får se en ändå jämn upptakt av matchen där faktiskt Charlton, som bortalag och sämre tabellplacerade, tar över mer och mer. I mitten av första halvlek var Addicks närmast ledningen men kunde inte ta vara på de chanser som skapades. Både Stockley och Leko hade möjligheter och om inte om (och en strålande målvakt hos hemmalaget) hade funnits under denna positiva period i matchen hade vi säkert sett en annan utgång. 

Nu blev det tvärtom den sämsta möjliga fortsättningen. Plymouth kommer tillbaka inför halvtidsvilan och när Charlton mentalt är halvvägs in i omklädningsrummet så tvingas MacGillivray till en parad där returen självfallet landar hos en motståndare som skickar bollen stolpe in. Ett oerhört tungt mål att ta på stopptid av första halvlek som också självklart fruktades ge Plymouth en boost inför andra halvan av matchen. 

Och så blev det. Andra halvlek är otvetydigt i hemmalagets ägo och Charlton går inte att känna igen riktigt. Plymouth är också det bästa av lagen vi mött senaste tiden och har efter en svacka spelat upp sig. Kanske var de mer motivierade och hade fler triggers inför mötet att motivera sig med. Inspirationen som faktor kan ofta vara helt avgörande. Vilket alltså visade sig denna gång. 

Charlton får ta nya tag och om inte covidsmittan drabbar dem och EFL-lagen ännu hårdare inför boxing day så är det meningen att vi ska möta Wimbledon på annandagen. Wimbledon fick vila i lördags eftersom deras tilltänkta möte med Portsmouth ställdes in efter smitta hos motståndarna. Hata Covid. God Jul. 

Laguppställning Hemmalag

Cooper

Wilson
Scarr
Gillesphey

Edwards (c)
Camará
Houghton
Mayor (Broom 73)
Garrick

Hardie (Jephcott 90+2)
Agard (Ennis 77) 
                                 
Burton
Law
Cooper
Randell

Laguppställning Bortalag

MacGillivray

Clare (Inniss 68)
Pearce (c)
Souaré (Kirk 63)

Jaiyesimi
Gilbey
Dobson
Lee
Purrington

Leko (Burstow 82)
Stockley
                                                                 
Harness
Gunter
Watson
Morgan

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2021-12-21