League One: Kassam Stadium, lör 14 aug kl 16:00

23, Williams                      36, Washington (str)
31, Brannagan

Charlton föll till föga mot ett aningen starkare Oxford. Insatsen var knappast imponerande.

Vad som verkar ha varit en relativt tråkig match utspelade sig under lördagen på Oxfords Kassam Stadium. Nigel Adkins ställde upp exakt samma startelva som veckan före, kanske inte så underligt med tanke på att han inte har så mycket till alternativ.

Det var inte särskilt tätt med chanser för något av lagen under en trevande matchinledning. Charlton gjorde ändå några försök framåt, med Stockley och Washington som huvudrollsinnehavare, varav en chans faktiskt kunde blivit ett riktigt snyggt mål. Dessvärre stod hemmamålvakten rätt placerad när Washington vände bort en försvarare och försökte vika in bollen i bortre.

Efter drygt 20 minuter fick hemmalaget kontringsläge när ett Charltoninkast sjabblades bort. MacGillivray kom ivägen för det första ganska lösa skottet men gav en billig retur och fick se sig besegrad av Oxfordspelaren Williams. Mindre än tio minuter senare var det dags igen. Denna gång stod Ryan Inniss för ett svagt ingripande på ett inlägg från högerkanten och frispelade Brannagan som pangade in 2-0.

Fem minuter senare hade Charlton hörna, där Stockley nickade bollen på hemmaspelaren Winnalls arm. Domaren blåste genast straff, delade ut ett gult kort till Oxfordtränaren Karl Robinson (tidigare hos Charlton) och kunde snart blåsa för mål efter att Washington lurat bort Stevens och reducerat.

Närmare än så kom dock inte Charlton under resterande 55 minuter plus moms. Hemmalaget missade däremot några riktigt bra chanser och får nog kallas värdiga vinnare.