League One: Mazuma Stadium, tis 23 nov kl 20:45
Domare: A Haines
Publik: 4 009

29, Stockton (str) 2, Jayiesimi
72, O'Connor 27, Washington

Charlton startade riktigt uppiggande men fick endast med sig en poäng från Morecambe. Trots den tappade ledningen får det sägas vara godkänt.

Första matchen någonsin mot Morecambe, om jag förstått det rätt. En avlägsen bortamatch en tisdagskväll i november känns knappast som upplagt för att ta poäng, men Johnnie Jackson har haft en lysande tid som tillfällig manager. Förhoppningsvis blir den posten snart permanent.

Det enda bytet från den blytunga segern mot Plymouth senast var att skadade Jason Pearce uteblev till förmån för Chris Gunter, som dessutom fick bära kaptensbindeln. Jacksons Addicks startade med en rasande fart. Redan efter knappt en minut kunde Diallang Jayiesimi glädjas åt att ha överlistat hemmalagets isländske målvakt (med det underbara namnet Jökull Andrésson). Lite hjälp av en styrning på försvarare fick Charltonspelaren förstås, men 1-0 likväl!

Londonlaget trummade på, även om det skulle dröja 25 minuter till nästa mål. Då var det en påpasslig boll från Craig MacGillivray som nådde Conor Washington bakom Morecambes försvar. Nordirländaren tvekade inte en sekund och chippade in 2-0-målet bakom Andrésson.

Tyvärr höll glädjen inte i sig särskilt länge. Redan i 29:e minuten, två minuter efter Washingtons mål, kom reduceringen. Gunter rev ner Cole Stockton, som själv lade den efterföljande straffen.

Trots reduceringen var det Charlton som hade mycket av matchen, men bollen ville inte leta sig in bakom islänningen igen trots många chanser. Istället var det Anthony O'Connor som nickade in kvitteringen på hörna i 72:a minuten. Ett hårt kämpande Charlton försökte forcera ett nytt ledningsmål men det ville sig inte. Räkorna från Morecambe stod pall och slutresultatet blev alltså 2-2.

En poäng får ses som godkänt för ett Charlton som inledde säsongen uselt och nu trots relativt tunn trupp kommer långt på viljan att spela för en manager man gillar.