League One: MK Stadium , Tis 17 aug kl 20:45
Domare: C Breakspear
Publik: 7 939

18, Parrot 15, Stockley
65, Eisa

Charlton får fortsätta försöka hitta något som gör dem till vinnare. En snabb kvittering av Charltons ledningsmål gav Dons en biljett in på vinnarspåret. Den utnyttjades i andra halvlek.

Adkins möstrade samma startelva som mot Oxford, och spelarna kom revanchsugna ut på planen för att göra processen kort med hemmalaget. Högt tempo och fina kombintationer främst på högerkanten skapade bekymmer för donsförsvaret. Rättvist tog också Charlton ledningen i matchen efter kvarten spelad när Morgan precist skickade in en frispark Stockley bestämt kunde nicka i nät. Ledning 1-0 och allt kändes egentligen över förväntan bra just då.

Hade Charlton bara kunnat hålla denna ledning lite längre än tre minuter skulle vi kanske sett en annan utgång. Men icke. MK Dons Parrot fick bollen serverad av lagkamrat och gjorde inget misstag i läget. Ett sen tidigare matcher sårtat Charlton fick pyspunka på sin energiska start och hemmalagets luft under vingarna gjorde att initiativet kantrade över.

I andra halvlek får Charltons Deji Elerewe, 17 år och från egna leden, göra sin debut i A-laget. Mäktigt men kanske också ett tecken på en för tunn trupp. Med JFC och Gilbey skadade är mittfältsalternativen alltför få? Nu gör Elerwere en bra start och ingen skugga över honom. Tvärtom räddade han öppet mål redan i inledningen av halvleken.

När vår nordirändske anfallare Washington får en smäll och haltar av till ett osäkert öde närmaste matcherna framöver, så kommer läget för vårt senaste förvärv: Charlie Kirk från Crew. Svårigheter uppstår dock tio minuter efter hans entré. Årets start för Charlton får sig ett ansikte när bollen oturligt studsar fel efter en fantastisk insats av vår återvändande mittbacksrese Famewo. Efter räddningen så får MK Dons måltjuv Eisa bollen i retur efter sitt egna skott och den blir - självfallet - serverad på ett silverfat och då är målet öppet. MK Dons har vänt matchen. 2-1.

Det blir slutresultatet och vi tillskriver Charlton ännu en match utan vinst. Insatsen var ett fall framåt och förhoppningsvis kan det ändå ge lite "nänujävlarattityd" på lördag då Wigan gästar the Valley. Goda råd börjar bli dyra för Adkins redan nu. Det var inte denna säsongsstart som Charlton behövde.