League One: Jonny-Rocks Stadium, Lör 15/1 kl. 16:00
 1 - 1  (1 - 0)
Domare: Sebastian Stockbrigde
Publik: 4 709

43, N'Lundulu 90 (+4), Aneke

Det blev till sist trots allt en poäng till vårt Charlton i dagens bortamatch mot Cheltenhamn Town. Det blev återvändaren Chucks Aneke som tryckte i kvitteringen i motståndarmålet i matchens sista övertidsminut och de 1.500 tillresta Addicks-supportrarna fick till sist jubla.

Charlton inledde matchen bäst och man fick känslan av att det vägvinnande spelet åter infunnit sig och att det äntligen var dags för en trepoängare. En hel del ändringar hade gjorts i laget. Ryan Inniss kom in i stället för Jason Pearce som fick börja på bänken precis som bl.a Purrington, Gilbey och Leko. Conor Washington saknades helt precis som Jayden Stockley. Förhoppningsvis så skulle de spelare som nu fått chansen också ta den och visa JJ & Co att de är värda en startplats. Bortalaget tog tag i taktpinnen och tryckte på mot Owen Evans i hemmakassen. På en vänsterhörna från Albie Morgan i den trettonde minuten kom Inniss högst, men en hemmaspelare räddade på mållinjen. Halvlekens första del gick till Charlton medan andra halvan helt gick i The Robins favör då bortalaget såg mer och mer vilsna ut. Man vann ingen mark i passningsspelet och chansbollarna blev fler och fler oftast till fel adress. Claire slog en s.k indianare som lyckligt nog Alfie May sköt så att Stephen Henderson kunde rädda. Minuten senare kom Callum Wright i friläge men också den attacken styrdes undan av Henderson.

Vår Chucks Aneke visade upp sig efter en halvtimmes spel då han i egen box lyckades rädda bollen på mållinjen och få densamma över ribban. Ett gult kort fick han också syna och det var allt man minns av hans insats i den inledande halvleken.

På tal om misslyckade passningar så kom just hemmalagets ledningsmål i den 43:e minuten till efter att Inniss spelat bakåt med dålig koll. May snappade upp bollen och spelade in centralt till Wright, Albie Morgan var inte tillräckligt nära för att störa. Skottet som avlossades gick mot Henderson som, precis som senast, släppte en enkel retur rakt ut i banan. Denna placerade den PL-meriterade Dan N'Lundulu enkelt i nätmaskorna. 1-0 och ridå ner.

Diallang Jaiyesimi som jag inte tyckte var direkt dålig byttes i pausen ut mot Corey Blackett-Taylor. Redan i den andra aktens inledning var det riktigt nära att Aneke kvitterat. Hans lyftning från nära håll touchade ribbans överkant och bara minuten senare hade Elliot Lee ett skott från 20 meter som dock hemmakeepern enkelt greppade. En del chanser skapades och Aneke visade betydligt bättre takter ju längre matchen led. Han hade bl.a en bra chans efter att Morgans skott tagit på en hemmaförsvarare men Chucks vänsterskottet räddades av Evans. Jonathan Leko kom in i matchminut 65 och bara några minuter senare får han sin chans att kvittera, men hans svaga avslut gick utanför hemmamålvaktens högra stolpe.

Skulle vi nu inkassera den tredje raka uddamålsförlusten? Ja det såg verkligen så ut. Men, i den fjärde tilläggsminuten kom så kvitteringen. Sean Clares inlägg från vänster nådde Inniss som nickade mot Aneke som visade tyngd och målfarlighet då han tryckte in bollen från nära håll. Sett över hela matchen så får väl ändå resultatet anses som rättvist.

Charlton har en hel del att fila på kommande veckor på Sparrows Lane. Organisation och kommunikation är inte tillräckligt bra. Passningsspelet har också mycket i övrigt att önska och effektiviteten framåt måste bli bättre. Jag vill också se MacGillivray tillbaka i målet, för att skapa mer stabilitet och förhoppningsvis så är också Stockley snart ”fit for fight” igen. Stockley och Aneke kan bli ett tufft anfallspar för motståndarna att möta. Unge Mason Burstow får stå lite på tillväxt ett tag till. I dagens match var han i stort sett helt osynlig. Albie Morgan var bäst för dagen tillsammans med Aneke om man ser till hans andra halvlek, Försvarslinjen får godkänt där Ryan Inniss ersatte Jason Pearce på ett bra sätt medan jag har sett Sean Clare betydligt mer företagsam på sin högerkant.

Nu väntar ligamötet med Fleetwood Town härnäst på The Valley. Ett Fleetwood som tog alla poängen i dagens match mot topplaget Rotherham. C O Y R