League One: The Valley , Lör 1 jan kl 16:00
Domare: Paul Howard
Publik: 18 895

35' Vokes

Nyårsdagens drabbning mot Wycombe gav inte den rivstart på det nya året som vi Charlton-fans hade hoppats på utan det blev istället Charltons först hemmaförlust under Jacksons flagga.

I en sömning tillställning var det Wycombe som hade första möjligheten i 35:e minuten där McLeary hos gästerna gjorde en halv Kurre Hamrin och gick förbi en passiv Dobson vid kortlinjen och spelade in en klassisk snett-inåt-bakåt-passning där en framrusande Vokes hos gästerna enkelt satte 0-1.

Strax efter målet får Lee bollen till vänster  i offensivt straffområde och försöker skruva in ett skott från 15 meter i målvaktens bortre. Inga problem dock för gästernas Stockdale i målet att sträcka ut sig för att göra en publikräddning ut till en resultatlös hörna.

I början på andra halvlek har gästerna möjligheten att utöka ledningen men skottet från Hanlan gick rakt på MacGillivray. Charltons gyllene läge till kvittering kom i den 59:e minuten där den i halvlek inbytta Leko får foten på bollen efter en kontring men närmare än stolpen kommer inte Charlton mål denna dag.

Ett samlat Wycombe hade inte några problem att hantera övriga anfallsförsök från våra röda och det blev en minst sagt sur start på året samtidigt som det förhoppningsvis gav en påminnelse om att fighten måste tas i alla matcher oavsett arena eller motstånd.

Nu blir det cup-matcher i veckan och förhoppningsvis kan en saknad Stockley vara tillbaka inom kort.