League One: The Valley, lör 21 aug kl 16:00
Domare: C Hicks
Publik: 13 839

88, Darikwa
95, McClean

Charlton åkte på däng på hemmaplan mot ett starkt Wigan. Bra målvaktsspel räckte inte för att ta poäng.

Nigel Adkins har så sakteliga börjat få in fler spelare att välja mellan, och två av de nya fick visa upp sig i gårdagens tillställning. Charlie Kirk fick sin första plats i startelvan medan Corey Blackett-Taylor fick 25 minuters inhopp. I övrigt var den enda nyheten i startelvan att Ben Watson klev in på mittfältet i stället för Sean Clare.

Baserat på matchrapporter och "höjdpunkter" står det klart att första halvlek i princip ägdes av bortalaget. Wigan radade upp chanserna mot Craig MacGillivray, som framför The Covered End hade fullt sjå att freda sitt mål. Skotten gjorde ett stabilt intryck och bidrog förmodligen mer än någon annan till att resultatet i halvtid fortfarande var oavgjort (även om vissa Wiganspelare kan beskyllas för ineffektivitet).

Motståndarnas målvakt, den minst sagt välbekante Ben Amos, hade desto mindre att göra. Det gällde även i andra halvlek, trots att Charlton spottade upp sig och faktiskt hade åtminstone en bra chans. Där kunde Kirk dock endast styra bollen utanför efter fint förarbete av kapten Jayden Stockley. Adkins gjorde två byten på kort tid och får väl sägas ha gjort ett försök att ta de tre poängen. Förutnämnde Blackett-Taylor kom in mot Diallang Jayiesimi, medan Conor Washington ersatte George Dobson.

Dessvärre ledde bytena och det aningen bättre spelet från hemmalaget inte någonstans. Wigan fortsatte att skapa betydligt mer, och till slut kunde MacGillivray inte stå emot. I 88:e minuten vräkte sig Tendayi Darikwa fram på Homer Simpson-alter egot Max Powers inlägg och skapade stor glädje på bortaläktaren. Uppförsbacken var inte att leka med för Charlton, som i 95:e minuten också åkte på den definitiva spiken i kistan när James McClean tog sig loss och rundade hemmamålvakten för att rulla in ett neslig 2-0.

Skönt man slapp se den matchen. Hoppas att Adkins snack om att få in fler spelare innan transferdeadline faktiskt infrias och att det är spelare som kan hjälpa laget att få lite råg i ryggen. Just nu ser det minst sagt mörkt ut.