League One: The Valley, Lör 25 Sep kl 16:00
Domare: A Coggins
Publik: 16 378

47, Clare 6, Curtis
87, Davison 72, Harness

Efter en gedigen insats i andra halvlek lyckades Charlton rädda en poäng och spinner vidare på det obesegrade spåret, två matcher i rad. Det finns många frågetecken kvar att räta ut efter matchen utifrån Adkins laguttagning och dobblande med formering från match till match. Om syftet är att förvirra motståndarna så verkar det mer som om de egna spelarna är de mest förvirrade. Det krävs några segrar för att komma över på mer säker mark ovanför nedflyttningsstrecket och tyvärr, det var inte idag det vände.

Det är svårt om inte omöjligt att få något grepp om vår manager Adkins. Förra matchen visade på intentioner i rätt riktning även om de inte orkade att stå upp i 90 minuter. Det fanns några spelare som stack ut positivt, bl.a. Blackett-Taylor och Davision och även otursfågeln Purrington som hade oturen att få bollen på sig så att det blev självmål var annars bra. Alla tre saknades i dagens startelva och Purrington fanns inte ens med på bänken. Blackett-Taylor låg bakom det mesta offensiva och det var väl mest överraskande att han inte fick starta. Vidare var det högst överraskande att Gilbey fick spela från start. Han har ju varit skadad en längre tid och det vanligaste är ju att sådana spelare får börja med att komma in som avbytare och spela dryga halva andra halvleken. Ingen idé att klia sig för mycket i huvudet för då har man snart inget hår kvar!

Portsmouth öppnade bäst och det var nog flera på The Valley som inte hade hunnit sätta sig ned innan gästerna tog ledningen efter sex minuter. Ingen lagdel har stått ut positivt så här långt på säsongen men helt klart har defensiven varit dålig. De gånger den har fungerat bäst har varit med en fyrbackslinjen och allra bäst har det varit när den har ackompanjerats av ett fyrmannamittfält. Så var fallet mot Gillimgham men idag ändrade Adkins till 4-3-3 och det visade sig att det inte var det bästa alternativet. Charlton blev förbisprungna gång på gång och den största anledningen till att underläget inte var större berodde mest på att Marquis i Portsmouths anfall misslyckades gång på gång. Charlton vann till slut statistiken vad gäller skott på mål i den första halvleken men med ett bollinnehav på 60-40 till Portsmouths favör så var det med allt tydlighet en anledning till att Charlton inte hade gjort några mål.

I samband med te och apelsinklyftspausen passade Adkins på att byta ut Arter och byta in Clare vilket skulle visa sig vara ett genidrag. Clare hann bara vara på planen i två minuter innan han nätade, framspelad av Lee och det var kvitterat. Nytt mod i manskapet och Charlton ångade på och skapade ett flertal målchanser inom en tiominutersperiod. Men om man inte nyttjar sina chanser så slår pendeln ofta tillbaka och ungefär i mitten av andra halvlek rasslade det i fel nät igen när Harness lyckades överlista MacGillivray, framspelad av Marquis. Assistanten som sumpat det mesta i första halvlek var het och åstadkom flera skott de kommande minuterna men MacGillivray såg till att hålla kvar Charlton i matchen. Målskytten Harness blev sedan utbytt mot Charltonprodukten Hackett-Fairchild och då började man få illavarslande "släkten är värst" vibbar.

Med knappt tio minuter kvar att spela blev det tre byten, två för Charlton; Davison och Blackett-Taylor in och Lee och Stockley ut och ett för Portsmouth där Marquis byttes ut mot Hirst. Charlton jagade naturligtvis en kvittering och låg på hårt. Åter skulle det visa sig att Adkins byten var korrekt när Blackett-Taylor fyra minuter efter han kom in passade Davison som kunde trycka in kvitteringen från nära håll. Med bara några minuter kvar av ordinarie matchtid kan man lugnt säga att matchen stod och vägde. Men trots fem tilläggsminuter så blev det bara nervöst, aldrig farligt åt varken det ena eller andra hållet och lagen kunde tämligen rättvist dela på poängen.

En poäng är alltid bättre än inga men med blott en seger och tre oavgjorda på nio matcher så parkerar Charlton farligt på 22 plats med 6 poäng, en poäng efter Ipswich som har en match mindre spelad och två poäng upp till Shrewsbury och Gillingham. Charlton spelade upp sig i andra halvlek och jämnade ut bollinnehavet till 45 - 55. Man undrar ju stillsamt varför Blackett-Taylor och Davison inte spelade från start med tanke på att det var de bästa spelarna mot Gillingham, det är som sagt omöjligt att bli klok på Adkins.

Tomas Sandgaard kände sig kanske lite nöjd med en poäng så här ett år efter att han tog över klubben. Och det fryntliga gänget från Tyskland som tagit campingbilen över för en långhelg kunde också andas ut efter att ha stärkt sig med några öl i vardera benet för att orka med nervpåfrestningen. Närmast står Bolton på tur i en ny hemmamatch på tisdag, månne att våra tyska vänner kan få uppleva en seger på plats innan det åker hem?