Matchrapport Charlton - Norwich

FA cupen , The Valley Sön 9/1  kl 15:00
Resultat:
 0 - 1  (0 - 0)
Domare: Josh Smith
Publik: 13835


 

Målgörare
79, Milot Rashica

Tyvärr blev det respass i FA cupens tredje omgång då Norwich inte helt rättvist vann på The Valley med matchens enda mål.

Förhoppningarna om vinst mot Premier Leauge laget Norwich i FA cupen var kanske inte så stora, men skall vi vara helt ärliga så var detta en match som Charlton kunde vunnit om de nu hade haft lite bättre skärpa i avsluten, så just i denna matchen kunde man inte se att Charlton spelar i Leauge 1 och gästande Norwich i penningstinna Premier Leauge !

Framförallt i första halvlek var Charlton det bättre laget med bra målchanser från både Elliott Lee med ett skott utanför och Jonathan Leko med en styrning från nära håll en bit utanför målramen och just Norwich tama spel gjorde att manager Dean Smith gjorde ett trippelbyte redan i paus och då fick han lite bättre fart på de gul/gröna.
Framförallt kom finnländaren Teemu Puuki in och gjorde att Norwich fick ett anfallsspel av klart bättre klass.

Men Charlton fortsatte att spela bra och hade god kontroll på Norwich ända fram till 79 min då nyss nämnde Puuki slet sig fri på kanten och spelade snyggt fram till Milot Rashicka som enkelt rullade in 0-1 bakom Stephen Henderson som i övrigt gjorde en stabil insats i buren.
Detta gjorde att Charlton blev lite mer desperata och till sist fick man sin chans på övertid då Ben Purrington träffade ribban efter en tilltrasslad situvation.
Så tyvärr blev det respass i tredje omgången och nu får vi i stället se om laget kan mobilisera om inför slutspurten i Leauge 1, men ett par saker tar jag med mig på vägen efter denna match.

1.Ryan Innis är en försvarare av klass som vi måste försöka hålla skadefri.
2.Mason Burstow ( 18 år ) fick chansen med både Washington och Stockley skadade och detta är en råtalang som med god skolning kan bli hur bra som helst.
3.Även om Burstow var bra så länge han orkade så var det i offensiven vi hade problem, så en riktigt vass målskytt in nu i januariefönstret står höt upp på min önskelista.

 

Laguppställning Hemmalag

Henderson

Clare
Inniss ( 70 min )
Pearce

Dobson

Jaiyesimi ( 70 min )
Gilbey ( 87 min )
Leko
Lee
Purrington

Burstow ( 70 min )

                                 
Mac Gillivray
Gunter ( 70 min )
Blackett-Taylor ( 70 min )
Davison ( 70 min )
Kirk ( 87 min )
Morgan
Matthews
Watson
Souare

Laguppställning Bortalag

Krul

Kabak
Hanley
Giannoulis ( 45 min )
Byram ( 71 min )

Sørensen
Tzolis ( 45 min )
Sargent ( 84 min )
McLean
Lees-Melou

Dowell ( 45 min )

                                                                 

Gunn
Williams ( 45 min )
Pukki ( 45 min )
Rashica ( 45 min )
Aarons ( 71 min )
Idah ( 84 min )
Gibson
Placheta
Gibbs

Artikeln skriven av Magnus Persson, 2022-01-10, 12:45