League One: The Valley, Lör 30 okt kl 16:00

34, Washington
62, Stockley
71, Purrington

Likt Sovjetunionens detonation av monsterbomben Tsar Bomba, på dagen för 60 år sedan, detonerade Charlton ett rejält och välbehövligt målfyrverkeri mot Doncaster på the Valley.

Att ett managerbyte brukar ha positiva effekter är väl vedertaget och 5-0 på två matcher bekräftar att firma Jackson/Euell haft god inverkan på Charlton. Även om Doncaster är väl så indraget i bottenstriden som Charlton så syntes det inte i lördags.

Redan i 22 minuten slår Lee in en frispark mot Älvängen-produkten Pontus Dahlberg i Doncasters mål och som lurar samtliga spelare i straffområdet i och med att Stockley fintar nick/missar bollen. 1-0.

I 35:e minuten faller Gilbey lägligt i straffområdet efter att ha fightats med en djupledsboll mot en Doncaster-försvarare och domaren blåser straff. Den efterföljande straffduellen mellan Dahlberg och  Washington slutar med att Dahlberg chansar att slänga sig åt höger medan Washington iskallt väljer att lägga in bollen till vänster om målvakten, 2-0!

Strax innan paus är det även bud på 3-0 då Purrington så när fick en tå på bollen, nåväl, 2-0 i paus kändes betryggande.

Väl efter paus fick Stockly ett läge att skalla in 3-0 men nicken gick rakt på Dahlberg i målet, dock fick Stockley komma in i protokollet en stund senare när han i den 63:e minuten snappade upp en retur från svenskmålisen som följde Lees frispark och som resulterade i 3-0.

Purrington fick sedan avsluta fyrverkeriet genom att skalla in ett inlägg från ganska långt håll och som inte såg helt otagbar ut. 4-0.

Härligt med tre friska pinnar för firma Jackson/Euell och vi är över nedflyttningsstrecket, nu får vi hoppas formen håller i sig mot Rotherham hemma den 2/11 så att klättringen fortsätter!