Matchrapport Charlton - Crewe Alexandra

League One: The Valley, Lör 28 Aug kl 16:00
Resultat:
 2 - 0  (2 - 0)
Domare: J Bell
Publik: 13 167


 

Målgörare
36, Jaiyesimi 
41, Stockley

Säsongens första seger var extremt efterlängtad och extra skönt att det kom på hemmaplan efter den minst sagt miserabla säsongsöppningen. Crewe är inte det bästa motståndet men en seger är alltid en seger och förhoppningsvis ger den laget nödvändigt självförtroende och lite andrum.

Adkins förändrade formationen från 4-3-3 till en mer defensiv och mer traditionell 4-4-2 där Jaiyesimi och den före detta Crewespelaren Kirk fick agera kantspringare för att försöka mata Stockley och Washington med målpassningar. Washington var den enda förändringen i startelvan jämfört med matchen mot Wigan då han ersatte Dobson. Orsaken till detta är okänd oavsett om det var meningen eller inte, Dobson återfanns inte i truppen och var antingen skadad eller sjuk. Oavsett vilket så verkade förändringarna fungera som tänkt för det blev full fart från första stund.

Det blev en betydligt mer händelsefylld tillställning än tidigare matcher och de drygt 13 000 åskådarna inklusive knappt 500 från Crewe fick bra valuta för pengarna vad gäller målchanser. Crewe gjorde som väntat åter byte på målvaktissidan där den unge finländaren Will Jääskelainen tog plats mellan stolparna. Han behövde inte stå sysslolös utan fick träda i aktion redan efter ett par minuter och sedan rullade det på. Spelet var i mångt och mycket böljande och många chanser startade i samband med en brytning och en kontraattack från båda sidorna. 

Efter dryga halvtimmen tog Charlton ledningen efter ett inlägg från Gunther där Jaiyesimi mötte med en språngskalle. Även om den inte var välplacerad så vad den alltför hård från allt för nära håll för att Jääskelainen skulle hinna agera. Inte långt senare fick Crewe ett gyllene tillfälle att kvittera efter att Watson brutit en passning som oväntat hamnade hos Ainley som dunkade på ordentligt mot första krysset men MacGillivray var fint med på noterna. Strax efter det bröt Charlton ett uppspel och en rensning hamnade lite turligt hos Jaiyesimi som direkt skickade upp den mot Washington på vänsterkanten. Washington bröt framåt och inväntade rutinerat Stockley i mitten som fick passningen precis innan han skulle bli offside. Fortsatt forcering framåt ensam mot Jääskelainen gjorde han inget misstag. Han väntade ut den utrusande finländaren och rundade honom sedan och rullade in Charltons andra mål för dagen vilket resultearde i att årets målskörd i ligan därmed var fördubblad!

Andra halvleken fortsatte spelmässigt ungefär som den första med undantag av att skärpan framför mål inte var lika bra. Den 17-åriga akademispelaren Elerewe gjorde sin debut på hemmaplan efter dryga timmen spelad och gjorde en stabil insats i mittbacksposition. Cirka kvarten senare gjorde Elliot Lee, son till den tidigare Charltonlegenden Robert Lee, debut efter att ha blivit inlånad från Luton under veckan. Charlton tog sedermera över spelet i slutet av matchen men några fler mål blev det inte och Crewe skall nog tacka Jääskelainen för att siffrorna hölls nere. Morgan skall även ha cred för att han rensade undan en reduceringschans på mållinjen. Med tanke på hur sköra Charlton är för tillfället så vet man aldrig vad ett sådant mål hade kunnat resultera i. 

En seger är alltid en seger och därmed tre poäng, dessa förflyttade raskt upp Charlton till lite säkrare mark inför ett litet speluppehåll i ligan. Nästkommande match mot Gillingham nästa lördag är framskjuten på grund av landskamper så nästa ligamatch blir åter på hemmaplan mot nykomlingen Cheltenham 11 september. Men dessförinnan skall det bli cupmatch hemma mot Crawley Town på tisdag, blir det månne en laguppställning med kraftig U23-betoning eller väljer Adkins att försöka få laget än mer samspelt med tanke på speluppehållet nästa lördag?

Laguppställning Charlton

MacGillivray

Matthews
Inniss (63)
Famewo
Gunter

Jaiyesimi (80)
Watson
Morgan
Kirk (76)

Stockley
Washington
                                 
Harness

Blackett-Taylor
Clare (80)
Davison
Elerewe (63)
Lee (76)
Pearce

Laguppställning Crewe

Jääskelainen

Adebisi
Offord
Thomas
McFadzean (83)

Lundstram
Murphy
Knight (66*)
Ainley
Finney (66**)

Mandron
                                                                 
Richards
Daniels

Griffiths 83)
Johnson
Porter (66**)
Ramsay (66*)
Sass-Davies

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2021-08-29, 08:45