League One: The Valley, Lör 11 september kl 16:00
Andy Davies
Publik: 13,790

59, Leko 6, Blair
32, Perry

Förlust i återstarten och besvikelsen är total. Lyckligtvis så har Adkins inga skygglappar och säger helt öppet att han är oerhört besviken på lagets prestation, speciellt i första halvlek och att han nu måste tillbaka till ”ritbordet” för att hitta felen.

Säsongen började dåligt och besvikelsen var enorm men så vände det och två vinster och ett bra transferfönster gav lite hopp bland många supporters. Det är då besynnerligt att man gör en väldigt dålig match mot nykomlingarna, dessutom hemma på The Valley och med publik.  Det går att vrida och vända på allt och hitta ursäkter för detta fiasko, bland annat att vi har ny ägare, flera nya spelare och att det tar tid att spela samman laget. Jag känner sympati för dessa argument och är inte på något sätt arg och skriver den ena förolämpningen efter det andra på Facebook (tyvärr så gör många andra det) men jag tycker att vi kan kräva mer av Charlton.

För att göra en kort summering så hade Cheltenham 57% bollinnehav, 16–14 i skott och hela 8–1 i skott på mål. Det är alldeles för ineffektivt. Matchen började kasst och redan i den 6 minuten så gjorde Cheltenham mål på en retur som borrade in sig i ena hörnet. Därifrån gick det från dåligt till sämst och i den 33 minuten så gjorde gästerna 2–0.

Charlton skapade knappt något i första men hade några chanser i andra. Jaiyesimi fick ett bra läge men skottet gick utanför. Reduceringen kom i den 59 minuten när den nygamle Leko, färsk på lån från Bowyers Birmingham, la in en fin bredsida i målvaktens vänstra hörn från 12 meter.

Cheltenham hade kunnat få in både ett och två mål till men MacGillivray stod turligt i vägen och gjorde några kanonräddningar.