Matchrapport Charlton - Cambridge United

League One: The Valley, Lör 11/12 kl. 16:00
Resultat:
 2 - 0  (1 - 0)
Domare: 
Benjamin Speedie
Publik: 24,886

Målgörare
30, Washington                          
89, Washington

Seger igen och tabellklättringen fortsätter för vårt Charlton. Tre nya poäng inkasserades i lördagseftermiddagens match i regnet på The Valley inför 24.886 åskådare. Conor Washington avgjorde tillställningen med sina två mål, ett i varje halvlek och nu är det tabellposition elva som gäller för The Addicks.

Matchens första tio minuter var ett ställningskrig helt med avsaknad av målchanser. Gästernas Harrison Dunk fick matchens första varning i den 13:e minuten då han fällde en framstormande Jonathan Leko som förresten gjorde sin första start i ligan sedan oktober. Av den följande frisparken blev det intet. Charltons första hörna kom efter en kvarts spel efter att Jayden Stockley haft lite teknikuppvisning på mittplan men även denna blev resultatlös. Cambridges första målchans kom i minut 22 då tisdagens tremålsskytt, men den för dagens ganska anonyme Joe Ironside, nickade ett vänsterinlägg strax utanför Craig MacGillivrays högra stolpe.

Ett mycket vackert samspel mellan Leko och Alex Gilbey och ett inspel i boxen avslutade Conor Washington på bästa sätt då han välplacerat rullade in ledningsmålet i Charltonbekantingen Dimitar  Mitovs högra gavel.  Målet kom efter en halvtimmes spel och efter detta så ökade intensiteten i matchen och varningarna duggade tätt. På tilläggstid uppstod palaver på mittplan och domaren visade det gula kortet såväl för lagkapten Paul Digby och Ironside hos gästerna som för vår Stockley. Lagen gick emellertid lugnt ut till pausvila.

Den andra halvleken fortsatte ungefär där den första slutade. Cambridge flyttade upp positionerna och James Brophy var på väg igenom Charltonmuren då han fälldes av Sean Clarie som också fick syna det gula kortet. Den efterföljande frisparken slarvade man bort med ett svagt skott i den röda muren. Framstötarna från gästerna fortsatte och MacGillivray fick göra några räddningar bl.a då Sam Smith var igenom. Gästernas lite mer offensiva spel skapade också kontringsmöjligheter för hemmalaget. Bollinnehavet vägde nu mer över till Charltons fördel och under den sista kvarten inklusive de sex tilläggsminuterna så skapade gästerna i stort sett ingenting.

I den 89:e minuten sattes så den definitiva ”spiken” då Elliot Lee hittade inhopparen Pape Souaré på vänsterkanten vilken i sin tur fann Stockley i boxen som med en lätt touch friställde Conor Washington som enkelt placerade in tvåan från nära håll.

De röd-vita visade på det hela taget upp ett bra försvarsspel där kapten Jason Pearce dirigerade och manade på. Målvakten MacGillivray stod för en felfri insats med ytterligare en hållen nolla. På mitten plussar jag för Leko och Lee och framåt givetvis för de bägge anfallarna Stockley och tvåmålsskytten Conor Washington.

Huvuddomaren Benjamin Speedie stod nog inte för någon av sina bättre insatser. Nio utdelade gula kort varav fem till hemmalaget och en hel del avblåsningar ifrågasattes. Det var dock stabilt över hela linjen i hemmalaget. Med andra ord, ännu en lagseger med mersmak. Nu väntar Plymouth på bortaplan nästa helg. Ett lag som bara för några veckor sedan besegrades med 2-0 på The Valley.

Tre nya pinnar då och klättringen mot toppen fortsätter.

Laguppställning Hemmalag

MacGillivray

Clare
Pearce
Famewo

Leko (70)
Gilbey
Dobson
Lee
Purrington (73)

Stockley
Washington
                                 
Henderson
Davison
Elerewe
Jaiyesimi (70)
Morgan
Souaré (73)
Watson

Laguppställning Bortalag

Mitov

Williams
Okedina
Iredale
Dunk (88)

Digby
Weir (77)
Smith (90+4)
May
Brophy

Ironside
                                                                 
McKenzie-Lyle
Knibbs (77)
Lankester (88)
Masterson
McConnell
Worman (90+4)
Yearn

Artikeln skriven av Per Inge Eriksson, 2021-12-12, 11:00