League One: The Valley, tis 28 sep kl 16:00

12, Davison 43, Afolayan
73, Lee
81, Lee
92, Sarcevic

En pigg start gav hopp till The Valley, men en usel andra halvlek ändrade på det. Nu ligger Charlton riktigt pyrt till.

Nigel Adkins sparade inte på krutet efter den oavgjorda matchen mot Portsmouth, utan gjorde fem byten i startelvan. In kom Akin Famewo, Ben Purrington, Sean Clare, Corey Blackett-Taylor och Josh Davison.

Tränarens giv gav bra resultat i början av matchen. Charlton kämpade på och visade en vilja att ta poäng framför hemmapubliken. De omkring 12 000 hemmafansen fick se Blackett-Taylor och Jonathan Leko visa prov på framåtanda innan de rödklädda glädjande nog fick ta ledningen. Clare vann boll högt i banan, passade en framåtstormande Leko som följde upp med en perfekt passning till Davison, som enkelt styrde bollen i mål.

Så långt kändes allting bra, och Blackett-Taylor var inblandad i fler framstötar men utan resultat. Då började Bolton så sakteliga visa framfötterna. Kaptenen Antoni Sarcevic hittade fram till Oladapo Afolayan, som visade prov på farlig snabbhet, men utan att ta sig förbi Craig MacGillivray i hemmamålet. Det var dock bara en tidsfråga, för strax innan halvtid tog sig samme Boltonspelare fram och satte ett snyggt lågt skott bakom Addickskeepern. Ett tråkigt slut på en förhållandevis bra halvlek.

I andra hade Charlton några framstötar, varav ett skott från ständigt farlige Davison var den bästa. Tyvärr träffade hemmaspelaren bara utsidan av stolpen. Istället tog bortalaget ledningen genom Kieran Lee och en olycklig styrning. Någon halvchans för hemmalaget och knappt tio minuter senare var det dags igen, när samme Lee återigen hade tur med studsen. Lite flipperspel i hemmaförsvaret (sällan ett tecken på ett lag i form) hamnade hos Boltonkillen, som utan problem petade in bollen till 3-1. Pinsamt nog räckte det inte så, utan under de åtta (8!) övertidsminuterna tog lagkapten Sarcevic chansen att fastställa slutresultatet 4-1 efter att ha rundat hemmamålvakten.

Ett insläppt mål var tionde minut under sista 20-30 minuterna är ingen höjdare. Charlton ligger nu näst sist i ligan och löper risk att hamna på jumboplats om Doncaster vinner sin nästa match. Vill säga att nästa match mot Fleetwood är extra viktig, eftersom de också är ett bottenlag, men tyvärr är det väl så att varje match nu är lite av en cupfinal om Charlton ska hålla sig kvar i den här divisionen.