Inför matchen Wycombe - Charlton

League One: Adams Park , Lör 18 sep kl 16:00

Fest och fyrverkerier. Charlton kommer på besök. Wycombe förbereder sig för party och vi förbereder oss för ännu en ångestladdad match efter en säsongsinledning som haft mer att önska. 

Lika bra att säga det direkt. Jag tror Charlton förlorar. Efter endast en vinst (Crewe) och fyra förluster på de första sex omgångarna, på det sätt som matcherna gestaltat sig, finns inte mycket att hänga upp ett hopp på en vändning av trenden på lördag. Charlton med Adkins i spetsen letar fortfarande efter struktur med sitt nya lag och spelarna hittar inte rätt. Än. Senaste analysen från vår tränare säger att Charlton måste bli kompaktare och jobba mer som ett lag. Bra. Gör det. 

Wycombe, som gästade Championship en säsong förra året och föll ur med knapp marginal efter en stark avslutning, ger ett stabilt intryck för närvarande. För året har man tappat två av sina anfallare men hämtat in ingen mindre än Sam Vokes - den kände måltjuven som i alla fall jag minns mest från hans sejour i Burnley och som spelar för Wales landslag. Dessutom ges i år utrymme för Horgan, Irlands landslagsanfallare. På mittfält har Wycombe plockat Scowden (QPR) och Kaikai (Blackpool). Backlinjen är oförändrad och stabil. 

Medan JFC, Schwartz och Innis är på skadelistan så kommer Charlton få tillbaka Purrington, Clare och Gilbey nu. Gissningsvis gör Adkins inga större förändringar (och jag vet inte om han gör rätt?) utan behåller de spelare han trott på under nästan hela säsongen. Dvs vi får se Morgan som nr 10 igen (hm...),  Washington och Stockley, möjligen Leko på mittfältet. I backlinjen finns möjlighet att pröva nyförvärvet Souaré från start (tycker jag!) men det är trångt på vänsterbackpositionen nu med Purrington tillbaka. Gunter har varit Adkins favoritval. Håller Lavelle måttet som mittback? Han måste få mer tid att bevisa det. Chansen finns med Innis skadad. 

Wycombe har låtit denna match ingå som en av åtta av säsongens matcher där man bjuder upp till en färgstark och livfull inramning med balonger, giveaways, fyrferkeri och party. Och. Inte minst - utan störst - har Wycombe världens starkaste fotbollsspelare (utsedd av FIFA) i laget: Adebayo Akinfenwa! 180kg i bänkpress och med smeknamnet The Giant :) Han gör sin sista säsong som elitspelare i år, men puttar man in honom i laget på lördag blir det något för Charlton att bita i. 

Medan Charlton mest förlorat, med endast en vinst mot ett av seriens sämsta lag för närvarande, så har Wycombe mest vunnit, med endast en förlust mot seriens bästa lag förnärvarande, Sunderland (1-3). Jag är direkt oroad att nya Charlton inte ska hitta rätt innan det är för sent. Jag letar med ljus och lykta efter argument som talar för Charlton i den här matchen. Det finns få. Mer än att alla vet att det finns en potential i vårt lag och en positivism i klubben vi inte sett på många år. Och kanske kanske faller allt på plats på lördag? 

Trolig laguppställning

Mac Gillivray

Matthews
Lavelle
Famewo
Souaré


Yaiyesimi
Watson
Morgan
Leko

Washington
Stockley

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2021-09-17