Inför matchen Sunderland - Charlton

League One: Stadium of Light, lör 23 okt kl 16:00

Med nysparkad manager drar Charlton till topplaget Sunderland. Kan Jackson och Euell få laget att överraska?

Nigel Adkins fick till slut gå efter en katastrofal säsongsinledning. Tredje sist efter 13 matcher: tabellen talar sitt tydliga språk. Spelarlegendarerna Johnnie Jackson och Chris Euell tar över som temporära managers. Den förre av de två har sedan tidigare i år klockren statistik som tränare: en match spelad, en seger. Det kan dock bli kämpigt att plocka hem ännu en vinst imorgon.

Sunderland har gjort en bra start på säsongen och ligger tvåa efter Plymouth. Hemma är de urstarka och har vunnit alla sina matcher. Fansen lär väl darra lite på knäna inför att möta den ständiga League One-nemesisen Charlton, men i det här läget har de trots allt det absolut bästa utgångsläget. Inte minst har de en vass målskytt i Ross Stewart, som pangat in nio mål så långt.

Det är svårt att sia om vad för eventuell laguppställning som springer ut på Stadium of Light imorgon, men min gissning syns nedan. Ett positivt resultat eller åtminstone en synbar förändring i spelarnas förhållningssätt känns högst önskvärt inför det riktigt viktiga bottenmötet mot Doncaster nästa helg.

Trolig laguppställning

MacGillivray

Matthews
Lavelle
Pearce
Purrington

Leko
Arter
Gilbey
Kirk

Washington
Stockley

Artikeln skriven av N-M Lundsgård, 2021-10-22, 08:00