Inför matchen Plymouth - Charlton

League One: Home Park , Lör 18 dec kl 16:00

Go West sjöng Pet Shop Boys och det är vad Charlton gör denna lördag. Mötet med Plymouth blir det svåraste motståndet för vårt lag sedan de båda lagen möttes senast på The Valley för en månad sedan. Vi knäckte dem då och vi kan göra det igen. 

Charltons nyvunna form under Johnnie Jackson håller i sig. Endast en förlust (Shrewsbury 0-1) i de nio omgångar vi spelat sedan JJ tog över talar sitt tydliga språk och det var säkert ett starkt kort på hand i den nyss avslutade förhandlingen beträffande jobbet som permanent manager de närmaste åren. Det ska jämföras med förre tränaren Adkins åtta förluster på tretton matcher sedan säsongens start. Bara att gratulera JJ! Och oss! För det ser riktigt bra ut igen. Men när Charlton nu gör en fem timmars bussresa ut mot Englands sydspets så gör man det för att möta ett av ligans topplag.

Plymouth lever fortfarande på sin fantastiska höst som obesegrade tolv ligaomgångar i rad! Men som då serieledare och nyss vidare i FA-cupen genom slakt av Sheffield W (3-0) fick framgångarna ett abrupt slut när laget gick på pumpen mot Nya Charlton för fyra veckor sedan. Efter att vi demoraliserat dem då hamnade Plymouth plötsligt i nån sorts chock och har tappat sin manager och inte vunnit en enda match i serien. Och apropå slakt så tror jag inte någon i den lilla kuststaden glömt Charltons senaste besök. I våras borstade Charlton av dammet på sina axlar efter en vinst med 6-0 (!).

Men vi ska vara lagom sturska. Vi vet ju hur det kan vända. Och det finns, som framgår ovan, onekligen en galen revanchlust mot just Charlton att förvänta hos hemmalaget i eftermiddag. Formen anas vara på väg igen. Senast mötte Plymouth Sunderland borta och även om det blev förlust så rapporteras det om en stark insats. Plymouth FC är på frammarch och siktet är inställt på Championship nästa år, vilket inte känns omöjligt. 

Charlton har inga nya skador eller jobsposter, typ covidinfektioner eller så, och ska försöka ta sin tredje vinst i rad, vilket inte skett sedan hösten förra året. Då under Bowyer. Nu är det med Super-Johnnie vid rodret, men jag tror det blir svårt att bärga alla tre poängen denna gång. Delad pott? 1-1? 

Trolig laguppställning

MacGillivray

Clare
Pearce
Famewo

Leko
Gilbey
Dobson
Lee
Purrington

Stockley
Washington

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2021-12-18