Inför matchen MK Dons - Charlton

League One: Stadium MK , Tis 17 aug kl 20:45

Säsongen har börjat Charlton. Dags att producera något av värde kanske? Hittills har laget knappt hittat fram till motståndarmålet under de tre matcher som spelats, inklusive cupsortin. 

För att inte bli för negativ här så måste man ju betänka att det är en mängd nya spelare som ska hitta sin plats och formateras in i vår managers cirklar och fyrkanter. Det måste få ta lite tid att sätta sig. Å andra sidan gäller samma sak för de flesta lag såhär års, vilket också medfört en del oväntade resultat. 

Ikväll gör Charlton för andra matchen i rad en två timmars bortaresa i nordvästlig riktning. Denna gång till den nyanlagda staden Milton Keynes, som i sann miljonprogramsanda byggdes på 60-talet för att avhjälpa bostadsbristen i London. Skarp kontrast till lördagsmatchen i Oxford, med tusenåriga anor.

Laget MK Dons är också en produkt av områdets etablering. Det beslutades att området behövde ett fotbollslag och det fick bli Wimbledon FC som helt sonika köptes och förflyttades från söder till norr till ny arena. Nytt namn - Milton Keynes Dons. Punkt. Historien är märklig och känslorna många och kraftiga kring MK Dons som länge betraktades som en bastard i fotbollsfamiljen. 

Nog om det. Nu är nu och Charlton möter ett lag som också söker sin första vinst för året. Dons, med ny tränare, har dock imponerat på ett sätt som inte Charlton lyckats med mot både Bolton (3-3) och svåra Sunderland (1-2). Och det med nya anfallare som lyckats hitta målet. Klubben hade spioner på Charltons match i Oxford och de kan inte blivit avskräckta. Så laget kommer in fullt av tillförsikt att lösa uppgiften. 

Charlton har en blandning av lagrutin och nytt och behöver som sagt trampa igång nu. Splitter nya mittfältsesset från Crewe, Charlie Kirk, är efter familjetråkigheter under senaste veckorna redo att debutera. Kanske kan han bli det förlösande som Charltons anfallsspel behöver. Själv blir jag glad om vi börjar träffa målet med skotten till att börja med. I de matcher som spelats hittills har det inte sett bra ut, tyvärr. 

Än är inget kört såklart. Det är en låååång serie. Men. Med vetskap om hur stor konkurrensen är om de åtråvärda topp sex-placeringarna så får inte många poäng tappas nu på hösten. Rörelse Charlton och sätt fart på bollen så bör vi vara det bättre laget. Samtidigt...om jag känner efter just nu så...hm...jag skulle bli nöjd med en poäng mot ett giftigt hemmalag. Men de 1400 tillresta fansen på plats kräver nog vinst. Så det vore ju bra att inte än en gång låta dem vända hem till SE7 i besvikelse. 

Trolig laguppställning

MacGillivray

Matthews
Inniss
Famewo
Gunter

Clare
Dobson
Kirk
Morgan

Stockley
Washington

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2021-08-17