Inför matchen Lincoln - Charlton

League One: Sincil Bank, Lör 16 okt kl. 16:00

Inför Lincoln mot Charlton

Efter en veckas uppehåll från seriespelet så beger sig på lördag vårt Charlton till Lincolnshire för möte med Lincoln City FC på deras arena ”Sincil Bank”. Matcharenan med plats för 10.000 åskådare är gammal och lite sliten. Laget är utan några större meriter historiskt sett. Senaste framgången var då man vann League Two säsongen 2018-19. Andra viktiga vinster för laget är annars då lokalkonkurrenterna Grimsby Town eller Scunthorpe United står för motståndet.

Det röd-vita hemmalaget med nicknamnet ”The Imps” innehar plats nummer sjutton i ligan med tolv inspelade poäng och kommer från en oavgjord match senast. Man mötte då Plymouth och lyckades lite turligt få en pinne med sig efter ett straffmål på tilläggstid då Anthony Scully var säker exekutor.

Laget har inför säsongen värvat och lånat in några spelare. Det är t.ex då bägge anfallarna Chris Maguire som avverkat ett tiotal klubbar under de senaste åren samt Teddy Bishop med Ipswich som senaste klubbadress. I laget finns också den u-landslagsmeriterade dansken Lasse Sörensen som via Esbjerg, Stoke City och Milton Keynes Dons i år har anslutit till Lincoln. Sörensen som är mittfältare var också målskytt senast.

För Charltons del så har som bekant tyvärr säsongens inledning varit allt annat än bra. Att endast ha lyckats skrapa ihop nio poäng av 33 möjliga är faktiskt lite beklämmande särskilt med tanke på de förväntningar som vi alla har med uppflyttning som mål. Nu verkar tyvärr topplaceringarna bli mer och mer avlägsna, men visst, det är mer än hundra poäng kvar att spela om. Dags nu att segrarna kommer.

I den senaste matchen mot Fleetwood bärgades som bekant en trepoängare. Förhoppningsvis så får vi inkassera en ny trea på lördag eftermiddag. Men, då krävs också hårt arbete över hela linjen och att man sätter chanserna som dyker upp. En 2-0 seger blir mitt tips och Stockley blir tvåmålsskytt.

Trolig laguppställning

McGillivrey
 
Gunter
Pearce
Fawemo
Souaré
 
Leko
Morgan
Gilbey
Washington
 
Stockley
Davison

Artikeln skriven av Per Inge Eriksson, 2021-10-14, 21:00