Inför matchen Gateshead - Charlton

FA Cupen Gateshead International Stadium , Fre 3/12 kl 20:45

Charlton möter återigen en klubb utanför ligasystemet i FA cupens andra omgång då vi ställs mot Newcastle baserade Gateshead på bortaplan.

Efter seger i första omgången av FA cupen mot sydkustlaget Havant & Waterloville hemma på The Valley så är vi  en omgång i från att de stora bjässarna träder in i turneringen efter nyår, men innan dess skall vi städa av ett annat amatörlag då man ställs mot Gateshead borta i andra omgången av FA cupen under fredagskvällen.

Morgondagens motståndare Gateshead har alltid fått vänja sig att vara i skymundan av Newcastle United och det är väl kanske inte så konstigt då man hittar klubben i National Leauge North (division 6), så visst har Charlton bra chanser att ta sig vidare i cupen som vi har så svårt att lyckas i.
Gateshead har en liknade historia som Charlton då man hade en ägare som inte brydde sig så mycket om klubben, utan han sålde den till supportrarna för 1 pund och sedan dess har man försökt få lite ordning i klubben, inte för att man kommit så mycket högre upp i ligasystemet, men man har fått in en stabilitet i klubben och denna säsongen har man spelat bra på hemmaplan med fem vinster och en oavgjord, så det kan nog bli en ganska tuff nöt att knäcka för Charlton lirarna.
Kända spelare hittar vi bara en och det är spelande tränaren Mike Williamson som lirat i Newcastle och i övrigt har man plockat in en hel det från Skatorna av de spelare som inte tagit hela klivet upp i elitfotbollen.

För Charltons del vet vi ju att de börjat kärva lite i maskineriet med två mindre bra matcher mot Morecambe och Shrewsbury, men skadade spelare börjar komma tillbaka igen och det är väl bara i försvaret som det är lite tunt just nu, med Ryan Inniss, Sam Lavelle och Jason Pearce skadade och förutom dessa tre är ju Jake Forster-Caskey fortfarande borta ett tag till.
Men visst skall vi trots detta ha bra chans att vinna denna match, framförallt som det nu kommit fram en ny guldklimp i Mason Burstow ( 18 år ) som fått spela lite i slutet och jag hoppas han får göra ett inhopp i kvällens match, så jag tippar vinst med 1-3 efter mål av Jayden Stockley, Jonathan Leko och kommande storspelare Mason Burstow och i så fall kanske det väntar en godbit i nästa omgång för våra Charlton hjältar !?

Våga vinn Charlton !
 

Trolig laguppställning

Mac Gillivray

Clare
Famewo
Gunter


Dobson

Leko
Lee
Gilbey
Purrington

Washington
Stockley
 

Artikeln skriven av Magnus Persson, 2021-12-02, 22.00