Inför matchen Charlton - Fleetwood

League One: Highbury Stadium , Lör 2 okt kl 16:00

Nu står taggtråd på menyn för Charlton så att poängen kan börja ramla in och man kan göra lyftet mot högre höjder i tabellen. Bottenkollegan Fleetwood borta står på menyn i helgen, kan det vara vändningen eller börjar cementen stelna runt spelarnas fötter? 

Säsongen 1997-98 hade Charlton vid den här tiden på året skrapat ihop 16 poäng av 24 möjliga i ligastarten och hur den säsongen slutade vet vi ju alla. 1997 var också året då rockgruppen Fleetwood Mac återuppstod efter två års paus samtidigt som man i nordvästra England startade en fotbollsklubb med samma förnamn, Fleetwood Wanderers FC som sedemera blev Fleetwood Town FC.

Vårt Charlton har ännu inte nått upp till den standard och det momentum som fanns på höstkanten 1997, en ynka vinst och tre oavgjorda ger magra 6 poäng av 30(!) möjliga. Motståndarna Fletwood är något bättre med 10 poäng i upptakten men man har en svit på fyra oavgjorda och en vinst de fem senaste matcherna. Likt Charlton läcker man bakåt men man har ändå lyckats kryssa mot topplagen Sunderland och nu senast MK Dons.

I en bransch där managern är den som får ta första smällen när resultaten inte går ens väg kan ju matchen mot Fleetwood vara Adkins sista chans att behålla sitt jobb, tappar vi tre pinnar även i denna match känns det som att han sitter riktigt löst. Trycket kommer givetvis att öka ytterligare att få till stånd en förändring. Oaktat managerna är det ju fortfarande 11 spelare som skall utföra jobbet och vi får väl se om Charlton kan försöka att hålla en hel match den här gången!? Givetvis måste målen in samtidigt som vi behöver täta bakåt, enkel fotbollslogik, ni vet var ni läste det först .

Så, när Charlton på lördag äntrar Highbury Stadium i Fleetwood står mycket på spel. En vinst för Charlton så är man uppe och luktar på nedflyttningsstrecket medan en förlust, gud förbjude, medför att vi riskerar att bli förbisprungna av jumbon Doncaster. Det gäller dock att vara positiv i nu när höstmörkret börjar tränga sig på så jag tror på vinst för Charlton, 0-1.

Trolig laguppställning

MacGillivray

Matthews
Lavelle
Pearce
Souaré

Clare
Watson
Gilbey
Lee

Davison
Blackett-Taylor

Artikeln skriven av Lars Altus, 2021-10-01, 07:00