Inför matchen Charlton - Wycombe

League One: The Valley , Lör 1 jan kl 16:00

När den medelbakrusige britten knappt hunnit få i sig sin toast med baked beans gör Charlton årsdebut på the Valley där domare Paul Howard sätter pipan i munnen klockan 16:00 i vanlig ordning. Matchen mot Wycombe blir också Jonnie Jacksons första hemmamatch som ordinarie tränare och vi får hopps att den starka hemmasviten med 13 poäng av 15 möjliga efter det att han efterträdde Adkins fortsätter även in på det nya året.

I och med det skakiga Covid-läget är det två lag som haft ett ofrivilligt matchuppehåll på nästan två veckor vilket ju kan vara både bra och dåligt. För Charltons del har detta uppehåll gett en bra möjlighet för de skadade spelarna och de med mindre skavanker att återhämta sig vilket förhoppningsvis ger möjligheten för Jackson att formera än starkare startelvor framöver.

Wycombe, eller ”The Chairboys”,som de också kallas med referens till den stolstillverkning som försiggick i hemstaden High Wycombe förr i världen, korsar M25:an och beger sig de 5 milen mot SE7 med en förlust i bagaget från senaste matchen borta mot Ipswich Town. Matchen verkar ha varit en hyfsat jämn tillställning där båda lagen hade riktig bra chanser men där Ipswich drog längsta strået med 1-0. Det är alltså ett utvilat gäng som Charlton möter och som har haft liknande förutsättningar till rehabilitering som Charlton men med en match mer i närtid i bagaget.

Tabellmässigt ligger Wycombe sexa i tabellen med 42 inspelade poäng mot Charltons 29 på tolfte plats så det är inget skräpgäng som kommer till the Valley på nyårsdagen således. En skalp här hade varit välbehövlig och då är det också bara 10 poäng upp till kvalplats och med en väl förvaltad vårsäsong får vi hoppas att vårt Charlton når de två direktplatserna eller som minst står som segrare på Wembley i Play off kvalet den 21 maj! Go Charlton, Go Charlton och ett gott nytt år till er alla Charlton-fans!

Trolig laguppställning

MacGillivray

Clare
Pearce
Purrington

Dobson
Jaiyesimi
Gilbey
Lee
Souaré

Leko
Stockley

Artikeln skriven av Lars Altus, 2021-12-31, 17:00