Inför matchen Charlton - Sheffield Wednesday

League One: The Valley, Lör 7 Augusti kl 18:30

Så är den äntligen här, säsongsstarten med publik på läktarna. Som alla har väntat! Vad är det som väntar? Transferfönstret är fortfarande vidöppet och många budgivningar lär kvarstå innan 31 augusti. Så de lag som spelar under augusti kommer mest troligt att ändras en del och för Charltons del har det varit mycket frustration bland supportrarna över den marginella aktiviteten på transfermarknaden. Men idag blir det mer än halvfullt på läktarna, Sandgaard sjunger sin hyllningssång och Alan Curbishley fäller en tår när tillkännagivandet sker över namngivningen av läktaren till hans minne.

Uppladdningen här i Sverige har minst sagt varit full av frustration och den nådde kanske sitt klimax igår när de svenska damerna gav bort guldet i OS. Jag hoppas att till skillnad från dem att de rutinerade spelarna i Charlton går in och tar sitt ansvar och att de vågar vinna och inte ser ut som ett gäng pojklagsspelare. Vid sidan av planen har det som sagt inte varit den aktivitet som de flesta supportrar hade önskat sig och trots löften om att sikta på avancemang denna säsong så har det varit skral aktivitet hittills, dessvärre är det fler spelare som har lämnat än som kommit. Status just nu enligt nedan.

 

Spelare IN Spelare UT
Namn Från  Position Summa Namn Till Position Summa
Craig MacGillivray Portsmouth Målvakt Fri transfer Marcus Madison Spalding United Mittfältare Fri transfer
George Dobson Sunderland Mittfältare Fri transfer Erhun Öztümer Fatih Karagümrük Mittfältare Fri transfer
Akin Fawemo Norwich Back Lån Darren Pratley Leyton Orient Mittfältare Fri transfer
Jayden Stockley Preston Forward ? Adedeji Oshilaja Burton Back Fri transfer
Sean Clare Oxford Mittfältare ? Chuks Aneke Birmingham Forward Fri transfer
Ben Amos Wigan Målvakt Fri transfer
Andrew Shinnie Livingston Mittfältare Fri transfer
Ashley Maynard- Ross County Målvakt Lån
Brewer










 


Som synes så är det lite för mycket luft till vänster för att man skall känna sig trygg. Även om klubben har fyllt på med egna spelare från akademin så är de inte riktigt mogna att ta på sig det ansvaret ännu som krävs. Med en målvakt, sex backar och fyra forwards av senior karaktär är truppen nog att anse som en lövtunn mintkaka. På målvaktssidan finns Nathan Harness, visserligen 21 år gammal men som aldrig har spelat en tävlingsmatch för A-laget. Nästa U23-spelare är 20 år gammal och sedan finns en lovande 16-åring. Den sistnämnda är kanske den mest meriterade då han har spelat i landslaget i flera år.

Så vad kan vi förvänta oss idag? Ja mest troligt kommer Thomas Sandgaard hänga på sig guran och spela sin egen komposition "Addicks to victory" som har delat supportrarna i två läger, för och emot. Sedan har vi dopet av nuvarande East Stand som framöver kommer att få heta Alan Curbishley Stand. Allt detta inför, förmodligen, drygt 17 000 åskådare, en folksamling som skulle ge Anders Tegnell kalla kårar i flera dagar. Vad vi har att vänta oss på planen är väsentlgt mer ovisst då det som vanligt är svårt att dra några växlar från vänskapsmatcherna som har spelats. Dessa har till största delen blåde spel- och resultatmässigt gått bra och jag tror att det bara är Forster-Caskey som finns med på skadelistan efter dessa matcher.

Truppen, den lövtunna, är alltså i stort sett fullt tillgänglig inför säsongsdebuten hemma mot Sheffield Wednesday. Inför säsongen har vi lyckats förhandla till oss 15 % rabatt på Valley Pass men det har tagit över en månad och när rabatten väl började trilla in igår så var det £15 pund, inte 15 %, suck. Som tur är finns det lite tid kvar att korrigera detta då kvällens match, som är den sista i den första omgången, visas på SKY Sport och därmed inte får streamas, allt utifrån EFL's regler och därmed ingår det inte i Valley Pass. Inte heller tisdagens cupmatch mot Wimbledon får streamas av samma skäl. Men vi hoppas att debaclet med att se skillnad på £ och % skall vara löst inför nästa lördags match borta mot Oxford. Men om vi inte får rabatten på plats idag så missar vi möjligheten att höra matchen live vilket ju är bättre än ingenting.

Ursäkta den lilla utvikningen. Tillbaka till matchen. Det mest troliga är att den uppställning som återfinns i den sista träningsmatchen mot Fulham är den som kommer att äntra The Valley idag. Möjligen att den ändras från 4-3-3 till 4-4-2. Gästande Sheffield Wednesday har liksom Charlton brottats med eknomin (en gemensam faktor är Catherine Miere...) och har varit någt mer aktiv på transfermarknaden än Charlton även om det även där mest handlar om fria transfers och lån. Säger väl en del om hur många lag dansar på slak ekonomisk lina. Truppen är väldigt ung så jag tror att Charlton, förutom sitt eget spel, skall koncentrera sig på att störa ut mittfältsstrategen Barry Bannan som rankas som en av de bästa spelarna i League One. Med 7½ timme kvar till avspark är det bara att luta sig tillbaka och hoppas på det bästa.

Det kommer att vara många av mina vänner som ser matchen live idag, de har väntat länge. Men den som gör den mest anmärkningsvärda resan idag är Marc Stellmacher. Han flyger från Köln till Stansted för vidare transport in till Charlton. Där lär han hänga tidigt för att få ut sin biljett. Trots att han har köpt säsongsbiljett så har han inte fått den med posten så han måste få ut en kopia på plats. Från och med idag är det kontantlöst på The Valley och Marcs bank har missat att skicka ut kreditkort (en ren sinkadus kopplat till The Valley) så han har inget kreditkort, blir att förlita sig till kompisar. Önskar honom och Charlton lycka till och gör nu inte som de svenska damerna igår, våga vinn!!!

Trolig laguppställning

MacGillivray

Matthews
Inniss 
Famewo
Gunter

Clare
Dobson 
Morgan 

Jaiyesimi
Stockley
Washington

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2021-08-07, 11:11.